Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Debat om politireform fortsætter
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Debat om politireform fortsætter

7. Jan 2008 18:29, Benny-Engelbrecht

Læs mere om politireformen på politiets hjemmeside www.politi.dk Også her på bloggen vil jeg fortsætte debatten om politireformen. Jeg vil gerne høre dine oplevelser med reformen – både de positive og de negative. I dagens udgave af dagbladet JydskeVestkysten svarer jeg på justitsministerens svar til min kritik i sidste uge.

Du kan læse mit indlæg her:

Bedre politi kan vi blive enige om

Man kunne tro, at der var frysende kold luft omkring politireformen mellem justitsminister Lene Jespersen og mig, efter at hun i JydskeVestkysten 4/1 svarer på min kritik af reformens konsekvenser, men jeg tolker ministerens svar mere positivt.

Som både ministeren og JydskeVestkystens journalist Laust Tuxen fik mindet mig om – og tak for det i øvrigt – var jeg ikke helt præcis nok i min formulering i mit indlæg 3/1, hvor jeg kritiserer politireformen. Jeg er ikke bleg for at beklage det, men lad os nu holde fokus: Det er ikke enkelte sætninger i læserbreve, der er problemet her, men hvordan vi sikrer en ordentlig politiservice til borgerne, der er udfordringen.

Der har været meget kritik af politireformens konsekvenser for politiets indsats både her i området og i resten af landet. Den kritik skal og bør vi politikere lytte til. Det glæder mig derfor, at justitsministeren i sit prompte svar direkte skriver, at ”selv om problemer er uundgåelige, skal de løses så hurtigt som muligt”. Det er nøjagtig den holdning jeg har, og den indstilling mange kritikere har efterlyst. Så selvom ministeren stadig holder fast i, at der vil være ting, der løser sig af sig selv, sporer jeg en ny lydhørhed overfor kritikken.

Jeg er da langt fra den eneste politiker, der har valgt at sætte fokus på politireformen. Lad mig blot minde ministeren og læserne om Venstres Preben Rudiengaard, der i valgkampen sagde: ”Politiet bruger alt for mange ressourcer på bureaukrati og skrivebordsarbejde, og det er ikke godt nok.” Eller tag for den sags skyld Peter Skaarup (DF), der direkte frygter for, at reformen vil kuldsejle.

Lene Espersen skal ikke være i tvivl om, at jeg ønsker, at der bliver set på politireformen – jo før jo bedre – for at luge problemerne af vejen – problemer, som også Dansk Politiforbund har påpeget.

Jeg har i anledning af debatten i avisen fået en del henvendelser og specielt henvendelser der går på at man ikke kan komme igennem på alarmnummeret 114. Jeg vil i denne uge stille spørgsmål til ministeren i den forbindelse, for at få undersøgt om der er tekniske problemer med dette nummer.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Carsten Theill Laursen
  9. Nov 2008 13:08
  1

  Hej Benny
  Jeg er så uheldig at høre til vestegnens politikreds, det er os med de tilsyneladende ubemandede politistationer.
  Hovedpolitistationen i Albertslund skulle nu godt nok, i følge politiets egen hjemmeside, være døgnbemandet, men resultatet er nu engang,igen, at der ikke bliver svaret når man ringer der til. I desperation ringer jeg så til det opreklamerede 114, og der bliver pinedød heller ikke svaret. For at checke om der var tale om kolektiv koma hos ordensmagten, prøvede jeg så min 100 % backup som jeg har anvendt ved flere tidligere lejligheder: Københavns Politi, der heller ikke denne gang svigtede, men svarede efter første ring. Denne her gang var det nu kun en anmeldelse om tyveri af en lastbil,og det skal åbenbart gå igennem ens egen politikreds ( uanset om den så eksisterer eller ej ) men da man så er henvist til at foretage sin anmeldelse på nettet en lørdag....... ja så bliver den først modtaget mandag ( ifølge samme hjemmeside)
  Det er ikke første gang jeg er løbet ind i det store tomme absolut ingenting fra vestegnens politi, jeg kunne godt få den tanke at man skulle udleje de tomme bygninger til noget fornuftigt.
  Det er helt klart ikke den skarpeste tænketank der har støbt politireformen !
  Mon kriminelle også har lobyister på Christiansborg !!!!
  Med venlig hilsen
  Carsten Theill Laursen

 2. Benny Engelbrecht
  9. Nov 2008 17:55
  2

  @ Carsten Theill Laursen: Kære Carsten. Jeg kan følge din frustration. Jeg har fået utrolig mange henvendelser fra folk der ikke kunne komme igennem, ligesom du beskriver, i andre dele af landet. Der er netop sat en akut indsats i gang for at bringe politiet tilbage på sporet - men der vil nok gå en smule tid endnu før vi oplever effekterne af det.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv

Relaterede