Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Der er stadig gang i dobbeltsporet
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Der er stadig gang i dobbeltsporet

28. May 2008 17:07, Benny-Engelbrecht

Illustration fra www.tog-billeder.dkSagen om det manglende dobbeltspor i Sydjylland er ikke glemt. Tidligere på måneden stemte et flertal bestående af Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti godt nok et beslutningsforslag ned, der handlede om netop dobbeltsporet, men der er nu tegn i sol og måne på, at det kan komme med i efterårets investeringsplan.

I går meldte Venstres formand for trafikudvalget ret klart ud i DR Syd - og det fik dobbeltsporets varmeste fortalere på banen. SFs Jesper Petersen og jeg, der begge er valgt i Sønderborg, valgte at udsende nedenstående fælles pressemeddelelse som reaktion på støtten til det sydjyske dobbeltspor.

Tilfredshed med dobbeltspor

I det daglige kalder de sig i spøg dræsinebanden, SF’eren Jesper Petersen og socialdemokraten Benny Engelbrecht, fordi de sammen har kæmpet for at det sydjyske dobbeltspor skal færdiggøres. Og i dag er de to ekstra glade, efter formanden for folketingets trafikudvalg Flemming Damgaard Larsen, har udtalt at han regner med at dobbeltsporet bliver en del af den trafikaftale der skal på plads i løbet af efteråret.

- Vi er meget tilfredse med den melding Venstres formand for trafikudvalget er kommet med i dag. Endelige lever de borgerlige op til de løfter de selv har givet, men aldrig ført ud i livet. Vi har ventet på det forsinkede dobbeltspor i 15 år. Nu skal det være, siger Jesper Petersen.
Udtalelserne er faldet til DR Syd og her understreger Flemming Damgaard Larsen, at det er hans personlige mening, at dobbeltsporet kan anlægges inden for få år.

- Det manglende spor mellem Vamdrup og Vojens er en af de største flaskehalse på det danske banenet, det understreger også infrastrukturkommissionen. Det er ikke blot en investering der er nødvendig for Sydjylland, men også for sammenhængen mellem Danmark og Tyskland, siger Benny Engelbrecht.

Tidligere på måneden blev et beslutningsforslag om færdiggørelse af det sydjyske dobbeltspor nedstemt af et flertal bestående af Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Mads Mikkel Tørsleff
  3. Jun 2008 14:33
  1

  Hej Benny.

  Jeg er glad for at det ser ud til at dobbelsporet omsider bliver til noget. Det er ikke en dag for tidligt, men jeg må spørge om strækningen Tinglev- Padborg er gledet ud af forslaget?

  Der har været skrevet en del (da Århus-Hamborg togene droppede Sønderjylland) om at DSB planlægger en intercity-togforbindelse København-Padborg når og hvis IC4 kommer i drift og man dermed har materiel til rådighed. En anden løsning kunne være at få et bedre samspil i gang med tyskerne således at FlensburgExpress som i dag kører mellem Padborg og Hamborg forlænges helt op til Tinglev, hvorved forbindelsen vil få forbindelse med intercitytogene mellem Sønderborg og København. Både Sønderborg og København vil dermed opnå de så tiltrængte bedre forbindelser sydpå, og resjende fra Sønderborg vil undgå skift i både Tinglev og Padborg for at komme til Flensborg/Hamborg. Passagerer fra resten af landet vil ikke længere skulle forlade sig på regionaltogdriften mellem Fredericia og Padborg for at opnå forbindelse videre sydpå, mens passagerer fra Sjælland/Fyn/Sønderjylland kun skal skifte i Tinglev for at komme til Hamborg.

  Mvh.

  Mads Mikkel

 2. Benny Engelbrecht
  3. Jun 2008 16:32
  2

  @ Mads: Mange tak for din kommentar. Blot for at præcisere, så gælder det naturligvis hele strækningen - både Vamdrup-Vojens og Tinglev-Padborg når jeg henviser til det sydjyske dobbeltspor.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv