Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Det er i orden at slukke lyset
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Det er i orden at slukke lyset

28. Mar 2008 09:29, Benny-Engelbrecht

Sluk lysetI morgen, lørdag den 29. marts, slukkes lyset verden over, som en del af en den globale kampagne ”Earth Hour”. Der har været rejst kritik af virkningen af kampagnen – og isoleret set kan det være rigtigt at der ikke er nogen CO2-gevinst hvis man slukke det elektriske lys og tænder stearinlys i stedet. Ikke desto mindre er der god grund til at tage del i kampagnen alligevel.
Når vi alle slukker lyset er det nemlig et tegn på en fælles holdning kloden over – og det er det væsentlige i forslaget.

Min opfordring skal derfor være at tage aktivt del. Sluk lyset, tag til et fælles arrangement eller gå en tur i naturen og nyd nattehimlen, hvis ellers det er skyfrit.

Hvis du som jeg bor i Sønderborg Kommune, kan du læse mere om hvad der sker i Sønderborg her.

Læs også omtale på Politiken.
Tilføjelse: Desværre ser det ud til at det ikke er mange der vil bakke op lørdag aften. Det er synd for det gode initiativ, der jo først og fremmest handler om at vise at vi har de samme bekymringer verden over.

Kommentarer

 1. Nina Stilling
  28. Mar 2008 12:35
  1

  Det er en fantastisk god idé, at lave en verdensomspændende campagne, for i fællesskab at kunne markere, at det kun er i fællesskab vi kan gøre noget. Så burde Verdens Naturfonden måske også have tænkt lidt globalt. Den globale opvarmning kan ikke være tættere på nogen end på os her i Grønland. Hvis vi i nogle af de største byer deltager i "happeningen" - ja så vil vores CO2 udslip stige med 100%, da vi har vandkraftværk. Det burde man måske have tænkt på. Det havde nok været mere virkningsfuld, hvis vi alle lod bilen stå!!!! Så ville vi måske bruge lejligheden til at se lidt på den natur, vi skal passe lidt bedre på!

 2. Benny Engelbrecht
  28. Mar 2008 12:59
  2

  @ Nina: Der er helt sikkert aspekter der gør at man ikke skal deltage i kampagnen på traditionel vis. Jeg er sikker på at I kan vise jeres opbakning ved at lade være med at køre i bil - for mit vedkommende vil det i alt fald tælle :-)

 3. Evald Mehlsen
  30. Mar 2008 12:27
  3

  Elbesparelser og EU's CO2-kvoter

  EU har tildelt kraftværkerne kvoter, som de under alle omstændigheder udnytter, fordi det også drejer sig om værkernes økonomi Iflg. sagkyndige betyder det, at vores besparelser ikke dermed nedsætter CO2-udslippet. Det ville fordre en efterfølgende nedsættelse af kvoten til kraftværket, men dermed tjener de mindre og de vil derfor udnytte kvoten fra starten, evt. i.f.m. videresalg af den strøm, vi har sparet en time den 29. marts.
  Men sådan er der jo så meget. Iøvrigt sir' andre eksperter, at stearinlys udsender farlige småpartikler i osen.
  At spare på el bliver derfor snarere et personligt, moralsk spørgsmål, som det er nu. Men EU udvikler sig forhåbentlig fortsat i en mere ræsonnabel retning.

  Venligst
  Evald Mehlsen
  Odense

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv