Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Ekspropriation er ikke et rabatvåben
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Ekspropriation er ikke et rabatvåben

1. Apr 2008 08:41, Benny-Engelbrecht

Haderslevs borgmester H. P. Geil mener at det er i orden at ekspropriere for at presse prisen nedHaderslev Kommune med Venstre-borgmester H. P. Geil i spidsen, har valgt at ekspropriere et grundstykke som virksomheden Bestseller skal anvende til at etablere sig i kommunen. Det mener kommunen er så væsentligt for almenheden, at man skal anvende muligheden for ekspropriation. Det er ikke usædvanligt at man beslutte sig for at sætte samfundets interesser over den private og ellers ukrænkelige ejendomsret – og der er da også mulighed for at gøre det, når ellers formålet er rimeligt.

Imidlertid er Haderslev Kommune ude på meget tynd is i denne sag, for den grund der er på tale er faktisk til salg. Bestseller kunne uden problemer købe byggegrunden direkte af ejeren, uden at kommunen skulle blandes ind i den sag. Imidlertid er man ikke tilfreds med prisen. Derfor anvender Haderslev den mulighed man har i ekspropriationsloven, så man ved tvang kan overtage jorden til en meget lavere pris.

Jeg skal ikke gå ind i en vurdering af om den pris som ejeren har forlangt er urimelig, pressens omtale tyder ikke på det, men der kan være elementer i sagen jeg ikke kender til og derfor skal jeg ikke gøre mig til dommer over det. Imidlertid er forskellen mellem den tilbudte pris og ekspropriationssummen så forskellig at det slet ikke virker rimeligt.

Om Haderslev Kommune begår lovbrud skal domstolene nu afgøre. Hvis det skulle vise sig at domstolene afgør at kommunen ikke har brudt lovens ord, vil jeg påpege at man i alt fald brudt lovens ånd. Ekspropriation er en mulighed, men kun når der er tale om særlige interesse for almenheden. Og vel at mærke kun interesser der ellers ikke kunne gennemføres.

I dette tilfælde er der alene tale om jord og penge, men det er væsentligt at der ikke skabes præcedens for en fremgangsmåde der en gang i fremtiden kan efterlade en ejer i en ugunstig situation. Næste gang kan det være en familie der skal sættes ud af deres hjem uden en rimelig erstatning – og det kan vi ikke leve med.

Læs mere på DR Syds hjemmeside...

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Philip
  2. Apr 2008 14:28
  1

  Hej Benny,

  Den sag er så kvalmende. Så vidt jeg har læst havde bondemanden forlangt DKK 32 mio for 420.000 KVM – det er DKK 76,00 pr KVM, det virker i mine øjne ikke som et urealistisk beløb. Jeg har set byggegrunde i Viborg til DKK 1000,00 pr KVM – men der brød kommunen ikke ind.

  Det her har intet med liberal politik at gøre, men Bestseller må have nogle dygtige lobbyister…

  Jeg håber bondemanden for et rungende medhold i retten, alt andet vil være grotesk.

 2. Philip
  2. Apr 2008 15:49
  2

  og jeg mener selvrfølgelig "bondemanden FÅR medhold" og ikke "for" ;-)

 3. Benny Engelbrecht
  2. Apr 2008 15:50
  3

  Det er forstået :-)
  Kan ellers godt "fårstå" at "muhligvis" kan komme lidt dyrenavne ind i teksten.

 4. Claus Levinsen
  5. Apr 2008 22:19
  4

  Sælger bevæger sig klart inden for markedets normale rammer. Ekspropriation kan derfor aldrig komme på tale.

  Men kommunen er bange for at køber så vil lægge sin virksomhed et andet sted i landet. Derfor går Geil i aktion.

  Nu er der måske ikke så meget at lokke med, men hvad så med en kæmpe rabat på aælgers regning? Det kan klares ved at misbruge ekspropriationslovgivningen til bristepunktet.

  Det er den måde Haderslev støtter sine skatteborgere på. Man lader een borger betale prisen for at hente en ny virksomhed til byen, og sætter samtidig de frie markedskræfter ud af spil. Er det ikke netop dem Venstre siger at de hylder?

  Det er muligt Geil ikke kan komme i spjældet for det, men hvad med at genoplive en god gammel dansk tradition med lidt tjære og fjer?

 5. Benny Engelbrecht
  5. Apr 2008 22:28
  5

  @ Claus: Jeg håber i første omgang på at retssystemet afgør at sagen ikke er kørt efter bogen. Hvis der er hold i loven for at gøre som Haderslev har gjort bliver vi nødt til at se på en revision af loven.

 6. Beats By Dre
  30. Oct 2012 12:43
  6

  Velkommen til vores <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Billige Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Beats By Dre Danmark</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Monster Beats</a> Store! Stræb efter at give dig den bedste service og høj kvalitet af produkter - <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-studio-c-40.html">Beats By Dre Studio</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-solo-c-39.html">Beats By Dre Solo</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-pro-c-38.html">Beats By Dre Pro</a>!

  Du skal have en fantastisk <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Beats By Dre</a>, såsom en håndtaske, når <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">DK Beats By Dre</a> bevæger dig. Tendens til ikke at sætte spørgsmålstegn ved du kan altid finde en Lv damer håndtaske, der bidrager i dit look og stil. Du vil være i stand til at vælge et antal Luksus beats by dre på typer af punge, såsom <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Monster Beats</a> og også skoletasker. Når du skal bruge en med hensyn til at udføre eller måske foretagende, paraferet eller monogram gruppe af <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Beats By Dre Danmark</a> måske passer en person godt.

 7. Beats By Dre
  1. Nov 2012 03:55
  7

  Velkommen til at købe vores hjemmeside produkter: <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre Salg</a>, <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre Danmark</a> and <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Dr Dre Beats</a>.
  These produkters - <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dr Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dre Danmark</a> are popular!

 8. Beats By Dre
  25. Nov 2012 09:50
  8

  You can choose very good-looking and fashionable beats! We have <a href="http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info">Beats By Dre Hovedtelefoner</a>, <a href="http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info">Beats Hovedtelefoner</a>, <a href="http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info">Beats By Dre Danmark</a>. You can go to our web: http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info

  Welcome to our beats store http://www.dk-beats.info/ and buy thesr newest series of [url=http://www.dk-beats.info/">Beats By Dre</a>, [url=http://www.dk-beats.info/">DK Beats</a>, [url=http://www.dk-beats.info/">Beats By Dre Danmark</a>, [url=http://www.dk-beats.info/">Beats By Dre DK</a>. These beats are popular selling! Welcome to purchase!

 9. Beats By Dre
  26. Nov 2012 06:51
  9

  Choose your favorite beats - Beats By Dre. And you can go to http://www.beatshovedtelefoner-dk.info/ store and purchase them!

 10. Beats By Dre
  26. Nov 2012 10:06
  10

  Purchase our danmark store beats by dre. And you can go to http://www.monsterhovedtelefoner.info store and purchase them!

 11. burberry sale
  8. Jan 2013 13:22
  11

  Din artikel er en klar argument, jeg kan lide din blog! Tak for at lade mig skrive under min hjemmeside!
  http://www.burberrybagsaleoutlet.co.uk/
  http://www.theburberry-uk.co.uk/

 12. Dre Beats
  15. Jan 2013 08:12
  12

  Purchase our danmark store beats by dre. And you can go to http://www.uk-cheapdrdrebeatsheadphones.info/ store, http://www.thedrebeatsuk.info/ and purchase them!

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg


Tags

Arkiv