Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Energisatsning i Syddanmark
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Energisatsning i Syddanmark

20. Aug 2007 04:07, Benny-Engelbrecht

Med Sønderborg som Europas første CO2 neutrale by, er der 5.000 nye arbejdspladser på vej til Syddanmark. Så enkelt formuleres den forventede gevinst ved at sætte intelligent energihåndtering i centrum i Sønderborg – ikke med vores ord, men med Jørgen Mads Clausens ord. Clausen er direktør for Danfoss koncernen og medinvestor i Project Zero, sammen med Sønderborg kommune og Sydenergi.

Socialdemokraterne støtter at Sønderborg skal blive en del af FNs miljøkonference i 2009, blandt andet fordi projektet er enestående ved at involvere både kommunen, erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne og den lokale forskning. Vi mener derfor at Sønderborgs ambitiøse plan om at blive CO2 neutral, vil være oplagt at vise frem for verdens førende energi- og miljøfolk, når de samles i Danmark.

Samtidig passer planen om Sønderborg som energiby med satsning på intelligent energihåndtering perfekt med den overordnede strategi, der spreder energisatsninger i hele Syddanmark. I de fire syddanske hjørner vil byerne Esbjerg, Tønder, Vejle og Sønderborg være fikspunkter, når det handler om at skabe arbejdspladser i energierhvervet.

Esbjerg er naturligt hjemsted for off-shore branchen. Tønder er førende i udvikling af biobrændstof, Skærbæk er hovedkvarter for energiselskabet DONG Energy og Sønderborg vil altså blive blandt verdens førende indenfor intelligent energihåndtering. Tilsammen kan dette firkløver blive afgørende for fortsat vækst i det sydligste Danmark.

Syddanmarks satsning på energiområdet kan desuden tiltrække langt mere af den videnstunge forskning og uddannelse der knytter sig til energiområdet. Vi giver derfor borgere og erhvervsliv i Syddanmark håndslag på at arbejde sammen for at opnå resultater på energiområdet.

Dette indlæg er skrevet sammen med Socialdemokraternes energipolitiske ordfører Kim Mortensen og bragt som synspunkt i dagbladet JydskeVestkysten.

www.benny-engelbrecht.dk  -  www.kim-mortensen.dk

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Søg


Tags

Arkiv