Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Et slidt mantra kan ikke redde Fogh
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Et slidt mantra kan ikke redde Fogh

19. Nov 2006 09:35, Benny-Engelbrecht

Erik Meier Carlsen har gjort sig til fortaler for en teori om, at den krise Anders Fogh Rasmussens regering er inde i, blot er en gentagelse af hans vælgerkrise i 2004. Han har gentaget sit budskab igennem den seneste måned i et hav af lederartikler i BT og i forskellige debatter på TV. Igen i dag gentager han budskabet med et Poul Nyrup citat "Ellemanns formkurve topper for tidligt". Du kan læse hele dagens leder her.

Der kan da også siges at være flere faktorer der kan sammenlignes med Foghs sidste krise. Regeringens ministre har lavet fejl og der har ikke helt været styr på kommunikationen. Kvinderne forlader Anders Fogh og går mod en socialdemokratisk leder med en bedre appeal til netop de kvindelige vælgere.
Imidlertid er der også en række forskelle, som Erik Meier Carlsen ikke tager højde for i sin analyse. Først og fremmest skyldes den dalende vælgertilslutning ikke alene fejl hos regeringen, den skyldes i lige så høj grad at Socialdemokraterne har formået at sætte en grundlæggende dagsorden, der er fremhæver forskellene mellem regering og opposition. Samtidig har Anders Fogh Rasmussen nærmest udvist berøringsangst overfor Helle Thorning-Schmidt. Han lader sig generelt aldrig se sammen med hans hovedmodstander til statsministerposten. Når der skal debatteres med Helle er det altid via Lars Løkke eller en anden repræsentant for Venstre. Det tyder på at statsministeren for alt i verden vil undgå at vælgerne begynder at sammenligne ham med Helle. Det kan tolkes som at han og hans rådgivere har vurderet at han kun kan tabe på denne sammenligning. Hvis det er sagen, kan det blive særdeles vanskeligt for ham at vinde næste valgkamp, hvor han ikke vil kunne undgå sin direkte modkandidat.

Regeringen har allerede forsøgt sig med ambitiøse tiltag for at sætte sig selv i førerpositionen omkring velfærden. Det er imidlertid gået galt med Foghs nederlag på spørgsmålet om brugerbetaling på Venstres landsmøde som seneste uheldige eksempel.
Der er dog først og fremmest en ting som er helt afgørende forskelligt fra tidligere kriser i Anders Fogh Rasmussens regeringstid. Forskellen er, at det socialdemokratiske bagland er fuldt klar til at knokle for at sætte den første kvinde i Statsministeriet. Det er en kamp der vil kunne vare de næste par år, indtil statsministeren løber tør for tid og der skal afholdes folketingsvalg.

Erik Meier Carlsen har ret når han opremser alle de mange problemer Anders Fogh Rasmussen står med. Imidlertid synes hans stadige gentagen af at det blot er en gentagelse af 2004 mere at være ønsketænkning end baseret på fakta.

www.benny-engelbrecht.dk

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Søg


Tags

Arkiv