Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Fokus på arbejdsløsheden tak!
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Fokus på arbejdsløsheden tak!

10. Mar 2009 08:13, Benny-Engelbrecht

Fogh er på jobjagtDer er brug for fokus på arbejdsløsheden - ikke en enkelt statsmand personlige jobplan!

Skal den danske statsminister være generalsekretær for NATO? Spørgsmålet summer rundt på Christiansborgs gange i disse dage – ja helt ud for enden af den fjerneste gang sågar, herud hvor mit beskedne kontor befinder sig.
Og det er da sikkert noget der optager især Anders Fogh Rasmussen. Det må være spændende sådan at være med i slutspillet om en international toppost. Problemet er blot at der er så mange andre ting der burde optage en dansk statsminister lige nu – og det synes som om de rigtige vigtige dagsordener er overladt til tilfældighederne. Det ville i en normal situation være uhensigtsmæssigt, men da vi ikke er i en normal situation, men i en alvorlig krisetid, er det langt mere end uhensigtsmæssigt. Det kan vise sig katastrofalt.

Den internationale økonomiske krise kradser, mens landets Finansminister blot taler om at tingene nok vender senere på året. Det er en ubegribelig laissez faire holdning at indtage, når alle økonomer peger på at krisen varer ved længe. Der er brug for handling, ikke for passivitet. Her er der brug for en stærk statsminister der kan skære igennem, stille den nødvendige diagnose og udpege den rette medicin. Det er Anders Fogh Rasmussen imidlertid ikke i stand til at gøre. Det er åbenbart vigtigere at han får nyt job end at titusindvis af danskere mister deres.

Samtidig nærmer vi os med hastige skridt den største mulighed i verdenshistorien for at knække klimakurven. Det sker når verdens lande mødes i København i december til klimatopmøde. Det burde regeringen og dens statsminister udnytte ved en massiv diplomatisk indsats. Desværre tyder meget på at den mest massive indsats der har været gjort i den seneste tid, har handlet om at brande statsministeren, ikke klimaindsatsen og de fælles mål.

Det eneste positive der er at sige om den mulige udnævnelse af NATO generalsekretær er at det snart er afgjort. Vi har ikke brug for den usikkerhed der er om ledelsen af Danmark – uanset hvilken partifarve der besidder den er længere tids ustabilitet et alvorligt problem.

Min opfordring til statsministeren skal derfor være den meget enkle: Gå af nu.

Min opfordring er baseret på følgende enkle analyse: Der er følgende to muligheder:

1: Fogh bliver NATO generalsekretær. Vi siger farvel og tillykke. Få det overstået og lad Danmark komme videre i stedet for at blive hængende i dyndet.

2: Fogh bliver ikke NATO generalsekretær, for eksempel fordi Obamas regering foretrækker en tættere allieret som Canada. I dette tilfælde vil Fogh skulle komme sig over et alvorligt nederlag og det vil ikke kunne undgå at gå ud over hans embedsførelse. Der skal nok være noget andet man kan tage sig til som forhenværende statsminister – for eksempel er der en kommissærpost der skal besættes i EU, så der skal nok komme en passende retrætepost.

Uanset hvem der er statsminister om en måned i Danmark er et dog sikkert – den samlede opposition vil arbejde døgnet rundt indtil næste folketingsvalg for at sikre en anden sammensætning af Folketinget og en statsminister med en anden partifarve.

Se også min videoblog fra i dag...

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Lars
  10. Mar 2009 09:44
  1

  Du har fuldstændig ret. Det er lammende for Danmark at vores statsminister fjumrer rundt, mens landets økonomi går ad helvede til...

 2. Eriksen
  10. Mar 2009 10:37
  2

  Og så vil vi altså have valg, ikke Lars Uløkke

 3. Benny Engelbrecht
  10. Mar 2009 10:40
  3

  Tak for kommentarerne. Det er jo alene statsministeren der kan udskrive valg - og så kan man jo overveje om det er sandsynligt...

 4. Ulla Schmidt
  10. Mar 2009 11:17
  4

  Det er på tide statsministeren vågner af sin Tornerose-søvn.
  Fra tyske nyheder, blev der i går omtalt at økonomien vil nærme sig, de omstændigheder, der var lige efter 2. verdenskrig! Så er der vel grund til bekymring???
  Håber nu ikke det kommer så vidt i Danmark, men krisen er jo global.
  Krydser fingre for at Fogh snart udskriver valg, så vi kan få de rette ind i regeringen.
  mvh Ulla

 5. Erik Stenumgaard
  10. Mar 2009 11:52
  5

  Jeg tror det bliver den anden mulighed, der bliver udgangen på dette store show. Obama ser hellere den canadiske forsvarsminister Peter McKay på posten, og han er klar til at give franskmændene et par store "gulerødder" for at stemme for denne model.
  Men du har ret i, at landet ville være bedre stillet med med en regering ledet af Helle Thorning Schmidt. Og med de økonomiske huller, regeringen er i gang med at grave, kan det ikke ske for hurtigt!

 6. Jesper Hjelm Kristensen
  10. Mar 2009 12:17
  6

  Det er beskæmmende og pinligt at Fogh på denne måde, efterlader Danmark i dyb krise.
  Man kan sige meget om 7 år med en venstreledet regering men alt hvad der vil stå tilbage, er det svigt og det kaos, han efterlader. Ingen vil huske ham for andet end det sidste års skandaløse ligegyldighed.
  Jeg gennemgik en række artikler i Information, og det forfærdelige er Regeringens udmeldinger fra sensommeren 08 til i dag.
  Efteråret gik med diskussioner om "flere hænder på arbejdsmarkedet", en dagpengereform / arbejdsmarkedsreform og ikke den mindste erkendelse af en krise, som alle de fleste danskere har fornemmet for længe siden.
  Man har valgt "form" frem for "substans" og i dag står den krakelerede facade tilbage sammen med et støt stigende antal konkurser og tvangsauktioner. Almindelige mennesker mister job og bolig, og ender i ubetalelig gæld.
  Regeringen har så forsøgt en redning med milliarder af Kr. der skal sikre bankerne og industrien. En løsning der først vil have effekt, om nogen, på meget lang sigt. Man har afvist, og latterliggjort, alle forslag og tanker om at stimulerer aktiviteten her og nu.
  På trods af af krisen lige nu har ramt de små og mellemstore virksomheder, særligt i byggebranchen.
  Jeg er bekendt med virksomheder som nu får besked om at man forventer kundens engagementer afsluttet i løbet af 2009. Altså ikke pga en umiddelbar krise, men fordi bankerne nu skarpt vurderer hver enkelt kunde og afslutter deres engagementer, hvis man vurdere at de befinder sig i en kritisk branche. Samtidigt vælger leasing-selskaberne den samme strategi, hvilket er naturligt da de ofte er ejet af bankerne. Dette efterlader virksomhederne med en mulighed. Voldsomme nedskæringer og med tiden konkurs.
  Havde man fra starten, satset på både kortsigtede og langsigtede løsninger, så ville der stadigt være håb for en blød "landing". Denne mulighed er på vej til at være forspildt.

  Spørgsmålet er hvordan Danmark i fremtiden skal
  kunne klare sig når mange små og mellemstore virksomheder må lukke. Når man må slippe den viden og know-how man har opbygget og hvor mange nye iværksættere lider samme skæbne.
  Det vil sætte erhvervs-udviklingen og dermed jobskabelsen i stå, i mange år frem.
  Dermed er krisen et voksende "isbjerg" hvor vi slet ikke kan forestille os hvad der gemmer sig under overfladen.

 7. Benny Engelbrecht
  10. Mar 2009 15:08
  7

  Tak for kommentarerne. Her på "borgen" er rygterne gået fra ganske få der fortsat er skeptikere om Foghs evt kandidatur til at selv Thomas Larsen fra Berlingske nu siger at Danmark får en ny statsminister indenfor kort tid. Og lad mig så lige citere Larsen: "Der er en fælles opfattelse af, at Fogh i givet fald kommer til at forlade landet med en elendig timing, fordi der aktuelt hersker en så stor usikkerhed om udviklingen og dynamikken i den globale økonomiske krise fremover."

 8. Jesper Hjelm Kristensen
  10. Mar 2009 15:49
  8

  Og han har så afgjort ret...

  Lige nu kan det ikke gå stærkt nok med at få ham sendt afsted, så der igen bliver plads for at forholde sig til krisen... og forhåbentligt finde gode og varige løsninger på den.

 9. coach bags
  8. Dec 2010 07:20
  9

  Cabo bendiciones, un amigo de enriquecimiento todos desea! *

 10. Jordan Shoes
  9. Sep 2011 10:18
  10

  eg tror fortsat fuldt og fast på at brugen af internet i politik er et glimrende supplement til mødet mellem borger og politiker, men det kan naturligvis ikke erstatte at man mødes i den lokale brugs eller får et brev fra en borger. Jeg har fået mange spændende og inspirerende henvendelser på grund af min blog. Jeg har fra tid til anden spurgt læserne hvad de syntes om bestemte politiske emner – nogle gange har det stået ubesvaret, andre gange har det næsten lagt bloggen ned. Og det var ikke altid til at forudse hvad der gav mange og hvad der gav få

 11. Gucci outlet
  11. Apr 2012 14:02
  11

  Public enterprises [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Accessories/Gucci_Scarf.html]Gucci Scarf[/url] have been testing the [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci Outlet[/url] waters of e-commerce, [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci online[/url] shoe and [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci Bags[/url] did not follow the crowd, but joined the vendor to support the new policy, with physical stores as a pillar of the [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci store[/url] brand to survive and develop. 12th [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Indy_Bags.html]Gucci Indy Bags[/url] anniversary in 2012, the [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Positano_Hysteria.html]Gucci Positano Hysteria[/url] value of Baoding city noble [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Babouska_Bags.html]Gucci Babouska Bags[/url] leather production Co., Ltd., [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Cheap Gucci[/url] to acknowledge the [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_D_Gold_Bags.html]Gucci D Gold Bags[/url] consistent support of the consumer 's brand [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci Handbags[/url] Guccio about Hui Spring " serious [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Wristlet_Bags.html]Gucci Wristlet Bags[/url] activities in Taobao [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Pelham_Bags.html]Gucci Pelham Bags[/url] is across the board [url=http://www.louisvuittonsalesoutlet.com/]louis Vuitton bags outlet[/url] to implement the absolute spike cheap, [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Britt__Bags.html]Gucci Britt Bags[/url] are not people screaming value.Gucci with 18% bought by Chinese visitors, buyers, mostly young people [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Indy_Bags.html]Gucci Indy Bags[/url] around the age of 35, [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Princy_Bags.html]Gucci Princy Bags[/url] won the title [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Clutches-Evening_Bags.html]Gucci Clutches-Evening Bags [/url] of the Gucci generation ". This [url=http://www.guccioutletsalestore.com/]Gucci outlet[/url] shopping spree in the future [url=http://www.designer-outlet-online.com/]designer outlet[/url] will continue to be staged [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Index.html]Gucci Sale[/url] intensified also unknown. Some people say it is good [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Abbey_Bags.html]Gucci Abbey Bags[/url] to the domestic market [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci___Duffle_Bags.html]Gucci Duffle Bags[/url] management, [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_New_Jackie_Bags.html]Gucci New Jackie Bags[/url] tax reform, [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Jolicoeur_Bags.html]Gucci Jolicoeur Bags[/url] improve the quality of services [url=http://www.guccisaleoutlet.com/Gucci_Bags-Handbags/Gucci_Jungle_Bags.html]Gucci Jungle Bags[/url] to improve the formation of Forced mechanism.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg


Tags

Arkiv