Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Kom med ud i virkeligheden Legarth
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Kom med ud i virkeligheden Legarth

25. Mar 2008 18:04, Benny-Engelbrecht

Fra www.politi.dkDen konservative MFer Mike Legarth var næsten overstrømmende da han inden påske fremhævede den konservative indflydelse i forhold til retsområdet. Det gjorde han i et indlæg i dagbladet JydskeVestkysten – og den fik ikke for lidt. Desværre er Legarths skønmaleri meget langt fra den virkelighed hans tidligere kolleger i politiet oplever.

I dagens udgave af JydskeVestkysten har jeg valgt at svare Mike Legarth på følgende måde:

Gør konservative Danmark tryggere?

Et trygt Danmark uden kriminalitet og terror – det er, hvad de konservative står for ifølge MF Mike Legarth.(JV 13.3.). Det klinger hult, når vi ved at politiet i 2008 skal tvangsopspare en halv procent af deres bevilling. Det betyder i praksis at finansloven samlet set giver nedskæringer – ikke forbedringer for politiet.

Legarth ved forhåbentlig godt, at politiet og domstolene lider under personalemangel. Legarth burde også vide, at menige politifolk og tillidsrepræsentanter i politiet har advaret: Politireformen er ved at køre af sporet.

Lovovertrædelser må lægges i store stakke, indtil der måske bliver tid til at se på, om man kan opklare dem, mens politifolk kører tusindvis af unyttige kilometre med arrestanter. Det er virkeligheden.

Kære Mike: Du har som konservativ aldeles ikke grund til at være tilfreds med finanslovsaftalen. Jeg vil gerne invitere dig med ud og besøge politiet i vores lokalområde. Dér kan du så opleve verden, som den ser ud og ikke, som konservative, vellønnede spindoktorer gerne vil have den til at se ud.
Jeg mener, at den forebyggende indsats og resocialiseringen er blevet forsømt. Det er mere lækkert for en konservativ justitsminister at åbne et nyt fængsel end at hindre 100 ynkværdige, tidligere stofmisbrugere i at få et tilbagefald til kriminalitet. Men årets finanslov med dens besparelser garanterer nærmest, at problemerne med politireformen vil vokse. Desværre.

Jeg har i øvrigt sammen med Venstres gruppeformand Hans Chr. Schmidt taget initiativ til at de folketingsmedlemmer der er valgt i Sydjylland vil blive indkaldt til et dialogmøde med politiet i Sydjylland senere på året.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv