Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Kultur er kernen i udviklingsstrategi
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Kultur er kernen i udviklingsstrategi

30. Dec 2007 11:02, Benny-Engelbrecht

Jeppe Rap spiller sammen med Supekt på Sønderborghus - et glimrende eksempel på det gode kulturelle vækstlagEn række kommuner i Danmark satser på kultur som en del af en udviklingsstrategi, en af de kommuner det er lykkedes for er Sønderborg. Store koncertnavne er blevet tiltrukket, men det er langtfra alt. Den store satsning på et kombineret kultur- og videnscenter på Alsion er i den grad også blevet en succes, med en kombination af koncertsal, universitet og forskerpark. Meget centralt er også fastholdelsen af Sønderjyllands regionale spillested i Sønderborg. Forsvinder det skal man helt til Kolding for at finde et regionalt spillested.

På den baggrund har jeg forfattet følgende synspunkt i dagens udgave af dagbladet JydskeVestkysten:

Kulturen giver Sønderborg et løft

Den 21. januar tager Kunstrådets Musikudvalg stilling til hvilke spillesteder i Danmark der skal have status som regionalt spillested.

En af de mange forudsætninger, for at få del i midlerne, er lokal opbakning i form af kommunal støtte. Her har Sønderborg gode forudsætninger når vores regionale spillested Sønderborghus skal vurderes, for Sønderborg Kommune har valgt at fastholde det tilskud på 33 kroner per indbygger, der gives til spillestedet.

Ved budgetforhandlingerne foreslog Venstre i byrådet, at tilskuddet skulle beskæres med en halv million om året, men det forslag nød heldigvis ikke fremme.

Sønderborghus har oplevet en turbulent tid og derfor er det vigtigt, at den nye bestyrelse og den nye leder nyder fuld opbakning.

Jeg håber at vi nu kan se frem til en kunstnerisk konsolidering af Sønderborghus, sådan at vi også fremover har et regionalt spillested i vores kommune. Et spillested der har opnået at kunne tiltrække publikum fra store dele af Sønderjylland til både brede og smalle arrangementer.

Da de kulturelle byggesten til Sønderborg Kommune blev lagt tilbage i 2004, blev fastholdelsen af et regionalt spillested i Sønderborg sat som et af målepunkterne. Siden har vi her i området opnået store kulturelle resultater, ikke mindst på grund af Alsion og Kultur i Syd.

Vi må dog ikke glemme at Sønderborghus stadig er afgørende vores kulturelle fundament. Med 150 årlige koncerter og plads til lokale orkestre, er spillestedet med til at sikre den kunstneriske fødekæde.

Billedet der supplerer dette blogindlæg stammer fra Sønderborghus' hjemmeside www.sonderborghus.dk hvor du kan se hele forårsprogrammet.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. falkeøje
  31. Dec 2007 15:52
  1

  Kultur er en af de ting, politikerne har kastet sig over og har stjålet pengene, som skulle anvendes til børn, syge og gamle.
  Giv os alt, hvad I tjener, så sørger vi for jeres børn, syge og gamle, sagde de, da de skabte velfærdsstaten.

  I stedet glemte de børn, syge og gamle og brugte en masse penge på perkere, kunstmuseer og alverdens andre ting.

  Vi fik ventelister, hvor folk dør af at vente.

  Politikere har Fanden skabt.

  falkeøje

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv