Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Manglende passagerer kan koste
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Manglende passagerer kan koste

17. Oct 2007 08:46, Benny-Engelbrecht

Det har været en rigtig dårlig sommer, vejret har drillet på mange måder - det er især gået ud over de sønderjyske togpassagerer. Først valgte cirka 5000 togpassagerer DSB fra på grund af en urimelig dårlig sommerkøreplan. Dernæst betød dæmningsbruddet i Adsbøl den 21. august, at der ikke kørte tog frem til den 16. oktober, med yderligere passagerreduktion til følge. Med andre ord tre en halv måned, der virkelig satte deres negative præg på den offentlige trafik i Sønderjylland.

Helt symptomatisk måtte DSB da også indsætte busser, den allerførste dag toget atter kørte til Sønderborg, denne gang dog grundet en teknisk fejl i Rødekro.

Med disse negative oplevelser kan jeg godt forstå, at mange har valgt toget fra, men jeg vil gerne advare mod konsekvenserne af dette fravalg. Hvis passagertallet daler yderligere, kan det nemlig give den selvforstærkende virkning, at DSB, BaneDanmark og Transportministeriet dermed kan vælge yderligere at nedprioritere de sønderjyske strækninger.

Nu kører toget omsider igen, så min opfordring skal være, at det også bruges. Det er nemlig den bedste måde, at arbejde for et sydjysk dobbeltspor, renovering af banelegemet mellem Tinglev og Sønderborg og naturligvis den timedrift vi så længe er blevet stillet i udsigt.

God tur!

Dette indlæg er bragt i dagbladet JydskeVestkysten 17/10 2007.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. H.
  21. Oct 2007 01:06
  1

  Hvis vi skal køre med tog, skal dette være billigere end at køre med bil. Hvem gider og give det dobbelte for at køre med toget, når bilen køre fra A til B på den halve tid, og til den halve pris.

  Desuden er det synd ikke at bruge bilen, når man nu har betalt 170 % i afgift til staten for at havde den. Så skal den da også bruges.

  Toget kan ikke konkurere med bilen. Der i mod kan toget konkurere med Flyet, og det er nok der man skal sætte ind. At udskifte fly med toge vil også give en meget stor miljø fordel.


 2. Benny Engelbrecht
  21. Oct 2007 09:18
  2

  Kære H.
  Det er helt rigtigt at hvis jeg skal fra Sønderborg til København og jeg kan få et par andre med i bilen, så er det en meget billigere løsning end toget. Men skal jeg alene afsted, kan det aldrig svare sig at køre i bil.
  Er jeg ude i god tid kan jeg gøre turen for 145 kroner hver vej - det kan ikke engang betale for turen over Storebælt.
  Og så har jeg arbejdsro i toget, kan læse en god bog, høre et par af mine yndlingspodcasts og ankomme afslappet til mit møde. I bil er det altid et jag at finde en parkeringsplads og den skal måske endda flyttes, på grund af tidsbegrænset parkering flere gange undervejs.

  Alligevel giver jeg dig ret i at billetpriserne er for høje. Mit parti er derfor også kommet med et forslag der skal reducere priserne på offentlig transport, så det bliver et bedre alternativ til bilen (og bilkøen).

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv

Relaterede