Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Medier skal styrke dansk/tysk grænseland
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Medier skal styrke dansk/tysk grænseland

9. Mar 2008 15:12, Benny-Engelbrecht

Det dansk/tyske grænseland er mindst lige så vigtigt et område for den danske samfundsudvikling som Øresundsregionen, men det er en udfordring at der ikke er tilstrækkelig med informationsudveksling hen over grænsen. Et første lille skridt er at styrke de medier der arbejder hen over grænsen. Derfor er jeg glad for at der nu ser ud til at være skred i dialogen mellem Tyskland og Danmark i spørgsmålet om en mediekommission.

Jeg udsendte derfor tidligere på ugen denne pressemeddelelse:

Engelbrecht støtter medieinitiativ over grænsen

Danmark bør arbejde aktivt med i en kommende fælles dansk-tysk mediekommission, som landdagen i Kiel netop har foreslået i en erklæring, der bakkes op af samtlige fem partier i landdagen.

Det foreslår socialdemokraten Benny Engelbrecht MF, Sønderborg, som også har modtaget en positiv melding om dette arbejde fra kulturministeren.

- Nu er vi for alvor ved at gå fra analog til digital tv-udsendelse, og det er derfor ikke et sekund for tidligt at sikre det danske mindretal adgang til at se dansk tv i Tyskland. Jeg vil derfor støtte en sådan mediekommission, som jeg tidligere selv har foreslået.

- TV Syd kan ikke løse sin opgave med at dække Sydslesvig journalistisk, hvis de mange seere syd for grænsen ikke har mulighed for at modtage signalerne. Derfor ser jeg frem til, at den fælles mediekommission hurtigt kan finde en løsning. Jeg er også glad for, at Brian Mikkelsen så klart har slået fast, at han vil drøfte sagen med partierne bag medieaftalen, siger Benny Engelbrecht.

I morgen holder jeg møde med chefredaktør Sigfried Matlok om dette emne. Matlok er en af de skarpeste kommentatorer omkring grænselandets forhold og jeg ser derfor frem til at udveksle idéer med ham.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Steen Burnaes
  5. Jun 2010 13:10
  1

  Som Dansker syd for gränsen er det ärgerligt ikke at kunne se dansk tv, ikke paa grund af fodbold eller anden sport men paa grund af at Danmark paa den maade er langt vaek.

  Min sön har ud over mig ingen dansk talende i närhed, et dansk program ville kunnne have den samme virkning paa ham som de tyske programmer jeg saa som barn havde for mig. - man lärer sproget uden at gaa i skole, desuden ville de engelsktalende programmer og film väre godt for hans sprogöre. (Hernede er alt jo paa tysk)

  Jeg kan modtage blandt andet russisk, arabisk og tyrkisk over "Kabel Deutschland" men ikke dansk selv om at Danmark er en umiddelbar nabo og kun ligger et par kilometer väk.

  Jeg er sikker paa at tyske seere ogsaa gerne ville kunne se dansk fjernsyn, ikke kun paa grund af sport men ogsaa paa grund af film paa originalsprog, det kunne vaere en god gratis reklame platform for Danmark.

 2. Canada Goose Norge
  1. Dec 2011 01:44
  2

  Tenker å kjøpe en eiendom i Canada? Deretter må du lese vår guide til å kjøpe en eiendom i Canada.<a href="http://www.canada-goose-norge.org" title="Canada Goose Norge">Canada Goose Norge</a>

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv

Relaterede