Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Motorvej til Sønderborg offer for finanslov
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Motorvej til Sønderborg offer for finanslov

6. Feb 2008 07:38, Benny-Engelbrecht

Motorvejen Kliplev - SønderborgRegeringens finanslovsforslag for 2008 betyder i første omgang at motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg udskydes i 2 år. Det er en sag der betyder meget i det syd- og sønderjyske, ikke mindst fordi et kommende sønderjysk sygehus skal ligge ved den nye motorvej - hvis den altså kommer. Jeg udsendte derfor i går aftes nedenstående pressemeddelelse.

”Det er helt uforståeligt at motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg bliver et offer for regeringens finanslovsforslag,” siger socialdemokraten Benny Engelbrecht (MF), efter det står klart at vejen forsinkes mindst 2 år.

Benny Engelbrecht stiller sig helt uforstående over udskydelsen af projektet der blev endeligt vedtaget i forbindelse med finansloven for 2007. Planen var at motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg skulle indvies i 2012 som et såkaldt OPP projekt – en finansieringsform der betyder at private partnere deltager i projektet og dermed belaster finansloven ret begrænset.

”Det kommer helt bag på mig, at motorvejen udsættes. Netop ønsket om at have et pilotprojekt omkring OPP-modellen, har ellers haft stor bevågenhed,” siger Benny Engelbrecht og fortsætter: ”Tilbage står sønderjyderne nu og kan føle sig godt snydt. Først betalte vi selv for en del af vejen med penge fra det gamle amt, som regeringen sagde pænt tak for. Derefter har mange husejere måtte se deres huse forsvinde under gravemaskiners tromlen og nu må vi så se udsigten til motorvejen fortone sig i horisonten.”

Benny Engelbrecht vil torsdag tage kontakt til de borgerlige folketingsmedlemmer der er valgt i Sønderjylland, for at bede dem søge indflydelse på beslutningen.

”Vi kan konstatere at der i Danmark er råd til at give skattelettelser for milliarder, men ikke til at gennemføre de projekter der har været planlagt længe,” slutter Benny Engelbrecht.

Tilføjelse:

TV Syd bringer indslag om sagen her til aften. Venstres gruppeformand Hans Christian Schmidt udtaler, at han vil kontakte ministeren for at afklare eventuelle problemer. Det anser jeg som et positivt signal, som jeg vil holde Hans Chr. fast på. Jeg har allerede kontaktet Hans Chr. og samtidig påpeget at Aabenraa havn også er blevet overset i finansloven, da et beskedent beløb der ville sikre at havnen kunne blive en del af forsøget med modulvogntog, ikke er medtaget i finanslovsforslaget.
Se indslaget fra TV Syd her...

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Farmer
  6. Feb 2008 10:04
  1

  Infrastruktur er vigtig. Men hvor får man mest for pengene?

  Jeg kender ikke tallene for "din" strækning; men jeg var for nylig nord for Limfjorden. Det er de just ikke kødannelse, som er problemet på motorvejene deroppe.

  De få gange jeg er i Kbh. oplever jeg derimod indfaldvejene som rent kaos.

  Jeg mener ikke, at jeg normalt lider af "københavneri"; men derovre burde der gøres noget. Der går simpelthen for mange mandtimer tabt.
  De bruger flere timer dagligt på køer, end jeg brugte dengang jeg var fodermester ;-)

 2. Benny Engelbrecht
  6. Feb 2008 14:37
  2

  Hej Farmer.

  Nu må du jo ikke glemme at der her er tale om et projekt der for længst er besluttet. Desuden har sønderjyderne allerede betalt 234 millioner kroner til projektet, der i øvrigt er det første OPP projekt i Danmark.
  Der er mange følelser i spil - ikke mindst de mange der har måtte se deres huse revet ned og som altså kunne være blevet boende nogle år ekstra. Jeg selv og min kone hører jo til i den kategori.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv