Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Oppløjede brakmarker er en af Foghs miljøsynder
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Oppløjede brakmarker er en af Foghs miljøsynder

27. Oct 2008 14:20, Benny-Engelbrecht

Endnu en af Foghs sorte miljøsynderDanske brakmarker har det godt og strutter af ny afgrøder og masser af gødning. Markerne er kommet under plov, fordi regeringen har inddraget dem som ”ny” landbrugsjord. Som svar på de stigende fødevarepriser vedtog EU nemlig sidste år at afskaffe støtten til oplægning af brakmarker til fordel for naturen.

Man kan bestemt ikke påstå, at der er i Danmark er problemer med plads til at fremstille fødevarer. Allerede på de eksisterende landbrugsarealer – uden brakmarkerne – har vi været i stand til at producere fødevarer nok til både eget forbrug og en betydelig eksport. Så oppløjningen af brakmarkerne var inderligt overflødig.

I henved 15 år har der eksisteret en glimrende naturpolitik, der har gjort mange brakmarker til miljø- og naturoaser. Naturens biologiske mangfoldighed har bogstaveligt talt oplevet en landvinding. Når marken ligger brak, bruger man ikke gødning, og dermed udledes der ikke forurenende næringsstoffer. Dermed undgår man også iltsvind og fiskedød i de nærliggende fjorde, søer og vandløb. Hermed har miljøet fået det bedre på nogle fredelige brakmarker.

Men den politik forsvandt så at sige natten over. Regeringen gav grønt lys til oppløjningen uden at interessere sig for, hvilke følger det vil få. Vi taler ikke bare om Jens Hansens 17 m2 brakmark ned til åen. Det drejer sig om mere end 800 km2 brakmark, eller sagt på en anden måde: Der er inddraget et areal på størrelse med Læsø, Samsø og Bornholm tilsammen.

De økonomiske vismænd fik da lov til at sige deres mening. Danske Miljøundersøgelser fik en hel uge til at vurdere suspenderingen af brakmarkerne. Selv bad de om at få seks uger. Det siger sig selv, at beslutningen slet ikke var ordentligt begrundet. Den var heller ikke ordentligt forberedt. Vi ved simpelthen ikke, hvor megen ny forurening fra næringsstoffer, der nu vil opstå.

Man skal ikke bruge ord som ”skandale” mere end højst nødvendigt, men dette forløb fortjener betegnelsen. Men vi kan jo blot erkende, at når miljøinteresser møder landbrugsinteresser, så må miljøet vige hver gang, så længe vi har en borgerlig miljø- og fødevareminister. Venstre ved vi altid, hvor vi har – oppe på traktoren i brakmarken i fuld gang med pløjningen gennem fuglereder og ynglepladser.

Du kan læse mere om Foghs 10 sorte miljøsynder her...

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Farmer
  1. Nov 2008 20:45
  1

  Læs lige kravene fra EU til disse brakmarker!
  Det var bestemt ikke et paradis på jord for faunaen.

  Kravene på slåning/afpudsning hen over sommeren var -ud over energifrådset med at slå græs til ingen nytte- en ren dødsfælde for jordrugende fugle og dyrevildtet.

  Man gav os støtte til at undlade at opsamle solenergien samtidig med at vindenergien -helt rigtigt efter min ringe mening- blev støttet politisk og økonomisk.

  Kravet til brakken fra EU var græs, græs og atter græs.
  Urter, tidselkolonier og brændenælde-ditto, som var gode for faunaen, var lig = Nul ha.-støtte!

  Brakken gav alt for lidt miljø for pengene. Det var langt de fleste steder blot en samling EU-støttet kvikgræs.

  Lav istedet ordninger, som går målrettet efter miljøforbedringer, og som samtidig er så rummelige, at ordningerne kan tilpasses de enkelte biotoper så disse kan forvaltes optimalt, og ikke en standard-EU-formel.

 2. Benny Engelbrecht
  2. Nov 2008 06:49
  2

  @ Farmer: Brak-ordningen var bestemt ikke verdens ottende vidunder set med miljø-briller, men besværet til trods resulterede den faktisk i mere natur, der desværre nu er gået gået tabt. Der er blandt andet eksempler på §3-områder der er endt under plov og det er et alvorligt tab.
  Men at regeringen ikke vil være ved deres ansvar, det forstår jeg ikke...

 3. Farmer
  3. Nov 2008 18:49
  3

  Det med §3-arealer under plov er rene ulovligheder, som ved anmeldelse er en sag for politiet og har intet med ompløjet brak at gøre.

  §3-arealer har aldrig kunnet braklægges, da kun jord i omdrift med særlige afgrøder kunne brakkes.

  De -i forhold til de mange reelle brak-hektar- få naturperler, som er opstået, kan let gendannes, hvis der etableres en en miljø-focuseret ordning.
  Tænk på, at brakken kun nåede at eksistere i omkring 14 år.

  Det glædelige budskab må være, at vi allerede efter så få år og på trods af EUs tåbelige afpudsnings- og afslåningsregler, kunne finde bevaringsværdige områder i enkelte af brakmarkerne.

  Det tyder godt for hurtig tilbagevenden til "natur", hvis indsatsen målrettes derefter.

 4. Beats By Dre
  7. Nov 2012 06:56
  4

  Velkommen til vores <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Billige Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Beats By Dre Danmark</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/">Monster Beats</a> Store! Stræb efter at give dig den bedste service og høj kvalitet af produkter - <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-studio-c-40.html">Beats By Dre Studio</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-solo-c-39.html">Beats By Dre Solo</a>, <a href="http://www.beatsbydre-dk.info/beats-by-dre-pro-c-38.html">Beats By Dre Pro</a>!

  Du skal have en fantastisk <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Beats By Dre</a>, såsom en håndtaske, når <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">DK Beats By Dre</a> bevæger dig. Tendens til ikke at sætte spørgsmålstegn ved du kan altid finde en Lv damer håndtaske, der bidrager i dit look og stil. Du vil være i stand til at vælge et antal Luksus beats by dre på typer af punge, såsom <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Monster Beats</a> og også skoletasker. Når du skal bruge en med hensyn til at udføre eller måske foretagende, paraferet eller monogram gruppe af <a href="http://www.dk-beatsbydre.info/">Beats By Dre Danmark</a> måske passer en person godt.

 5. Beats By Dre
  8. Nov 2012 07:52
  5

  Velkommen til at købe vores hjemmeside produkter: <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre Salg</a>, <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Beats By Dre Danmark</a> and <a href="http://www.beatsbydresalg.info/">Dr Dre Beats</a>.
  These produkters - <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dr Dre</a>, <a href="http://www.beatsbydre4you.dk/">Beats By Dre Danmark</a> are popular!

 6. Beats By Dre
  4. Dec 2012 07:27
  6

  Din artikel er en klar argument, jeg kan lide din blog! Tak for at lade mig skrive under min hjemmeside!
  http://www.beatsbydrehovedtelefoner.info/
  http://www.dk-beats.info/

 7. Beats By Dre
  5. Dec 2012 10:28
  7

  Purchase our danmark store beats by dre. And you can go to http://www.monsterhovedtelefoner.info store and purchase them!

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg


Tags

Arkiv

Relaterede