Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Pumpede kyllinger
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Pumpede kyllinger

5. Feb 2009 19:41, Benny-Engelbrecht

Pumpet kyllingNeutralmarineret kylling – det lyder ganske harmløst ikke sandt? I virkeligheden er det ikke meget marinade over det saltvand der pumpes ind i det fjerkræ der i køledisken kaldes neutralmarineret. I min lille verden er marinade noget man bruger når man skal tilføre smag. Så blander man krydderier med for eksempel lidt olie og lader sit kød eller grøntsagerne hvile i det.

Sådan er det bare ikke med neutralmarinade. Det tilfører intet til kødet – altså udover vand. Og skal man have rigtig meget vand – og dermed vægt – i kødet, så kan man benytte et lille trick. En lille hemmelig ingrediens i form af protein fra huden på grisen.

Sådan en kylling med masser af vand og lidt grisebasse-proteiner, det kunne man tro ville kræve en rimelig grundig forklaring på indholdsdeklarationen, men det er ikke tilfældet. I aften kan man på TV2 se dokumentation for problemerne i programmet Operation X.

Det er naturligvis helt uacceptabelt at danskerne ikke kan stole på den indholdsdeklaration de finder på kødet i køledisken. Derfor har min partifælle Bjarne Lausten og jeg da også indkaldt fødevareministeren i samråd i sagen. Det kan ganske ikke være rigtigt at danskerne skal finde sig i den slags vildledning.

Jeg skal nok vende tilbage til sagen her på bloggen.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Margrethe Pedersen
  5. Feb 2009 21:22
  1

  Hej
  De bude selv prøve at blive gasset!
  JEG HADER DEM,
  jeg så udsendelsen og jeg tror aldrig jeg nogen sinde har hadet nogle persomer som dem,
  jeg tænker også på Muslimer, de ved ikke de er pumpet med svinehud.. Det er så svinsk så man burde gasse dem......

 2. Gerdt Boss Henrichsen
  6. Feb 2009 07:18
  2

  Kiloprisen på tilsætningsstoffer som vand og marinadeblanding løber op i samme kilopris som på kylling når du handler i et Supermarked, og vand er nu mere billigt end kylling som skal fodres og passes. Så jo mere vand, tilsætningsstoffer du kan pumpe en kylling med, desto større avance.

  Kylling Naturel marineret
  Ingredienser: 90 % fersk kylling udskåret af kyllingebryst, 9 % vand, 1 % marinadeblanding (salt, druesukker,
  surhedsregulerende middel (E 262), antioxidant ( E 331)).

 3. Benny Engelbrecht
  6. Feb 2009 07:50
  3

  Tak for jeres kommentarer - jeg tager det med i det videre arbejde. Vi har endnu ikke fastlagt et tidspunkt for samrådet med fødevareministeren, men jeg vil holde sagen opdateret her i kommentarfeltet.

 4. Kristian Johannsen
  6. Feb 2009 17:14
  4

  Det er mildt udtryk at kalde det vildledning af forbrugerne. Jeg vil tillade mig at kalde det rent bedrageri. Og jeg vil tillade mig at generalisere og påstå, at for alle danskere er en marinering = at man lader kødet hvile i en til lejligheden blandet marinade for udelukkende at tilføre smag - sådan som du selv beskriver det. Jeg håber at den danske forbruger OG DETAILHANDELEN forstår at sige fra overfor sådan et ULØDIGT produkt, der for producenten KUN tjener det ene formål at score en ekstra høj profit. Sagt kort og kontant: Fy for s....

 5. Benny Engelbrecht
  7. Feb 2009 14:07
  5

  @ Kristian Johannsen: Jeg ser frem til samrådet med ministeren i sagen. Jeg tror der er grobund for at vi fårr gjort noget ved sagen nu...

 6. Alexander
  8. Feb 2009 17:29
  6

  Hej magrathe Pedersen.

  Der er en gruppe inde på facebook, hvis du altså er aktiv på denne side, med medlemmer der er imod den nuværende bahandling af kyllingerne.

  Der erdog ikke så meget aktivitet i gruppen,

 7. Farmer
  9. Feb 2009 23:42
  7

  At det overhovedet er muligt at narre forbrugerne skyldes at så mange forbrugere ved så uendelig lidt om mad.

  Prøv selv at hakke noget okse/gris til hakkekød en dag og se/føl/smag forskellen.

  Vi får legekammerater til vore børn på besøg, som ikke kan lide vores leverpostej fordi der den ikke er mast til polyfylla-konsistens -og så smager af lever!

  De har i en alder af 12 år simpelthen aldrig smagt den ægte vare.
  Stryhn's og færdige pølsebrød får lov at sætte normen i det danske køleskab.
  Så næste generation af junkfood-spisere er sikret for længst.

  -Og allerede i skrivende stund - 4 dage efter dit indlæg- er sagen lykkelig glemt af de fleste, og der handles atter 5 kyllinger for en hund for fuld (vand)tryk. 8. Benny Engelbrecht
  10. Feb 2009 06:27
  8

  Ja, den kollektive hukommelse er vist ret kort. Vi har heldigvis allerede samråd i sagen den 25. februar, så mon ikke vi snart får lidt opmærksomhed på sagen igen.

 9. Landhusmor
  12. Feb 2009 14:35
  9

  Har tænkt lidt over udsendelsen. Hvad fik vi egentligt dokumenteret?. Det fremgik af varedeklarationen at det ikke indeholdt 100% kød. Der stod på pakken marineret. Vi fik vist hvordan man marinerer på en slagtelinie. Istedetfor at ligge i timevis i marianden blev den tilsat kødet via injektion. Det kommer vel næppe bag på en habil kok som dig, at ligeså snart vi i større mængder bearbejder en råvare så kan man via mekaniske tiltag eller via tilsætningstoffer sikre sig en ens slutprodukt og nedsætte produktionstiden pr enhed væsentlig i forhold til den tid vi bruger i køkkenet. For år tilbage blev det vist hvordan man istedet for at hænge kødet til modning, mekanisk kunne få samme egenskab (mørt kød) som ved en længere modning. Så fik vi fortalt at der findes et tilsætningsmiddel godkendt til førevarer kunne bindet vandet mere og det stammer fra svin. De lavede selv en filet pumpet med dette stof. Det blev antydet at det bruges i kyllingefilterne i industrien. Det er ikke dokumenteret og heller ikke påvist ved nogen kontrol af myndighederne og det er også afvist af slagterierne. Vi laver noget af de bedste råvarer herhjemme - men vi har en utroligt dårlig madkultur.Vi kan selv vælge ved køledisken/slagteren så ansvaret er vores som forbruger.Vi skal bare læse alt hvad der står på pakken og så bruge vores sunde fornuft. Så en opfordring til dig Benny. Du er opstillet i en valgkreds der er en af landest fjerkrætætteste. Der findes både æglægger og slagtehøns. Rugeri og slagteri i området. Du kan i den lokalavis i denne uge læse om en større økologisk producents vanskelighederne med afsætning i supermarkederne. Prøv at spørge dem og kalde dem til samråd. Du finder dem næsten lige ud for dit dørtrin.

 10. Benny Engelbrecht
  12. Feb 2009 18:14
  10

  @ Landhusmor: Interessant nok er det at netop økologiske producenter ikke pumper kødet og at flere i den sammenhæng har påpeget at der ville komme et væsentligt øget salg hvis forbrugerne netop tydeligere blev gjort opmærksom på at neutral marineret betyder pumpet med saltvandslage.
  Jeg fik ikke noget at vide i programmet jeg ikke vidste i forvejen, men det gjorde cirka en halv million danskere, der ikke er i stand til at gennemskue at når der på indholdsdeklarationen står salt og vand betyder det at vandet er pumpet mekanisk ind i kødet.
  Jeg må i øvrigt henvise til den meget interessante artikel der står i dagens udgave af Børsen, der blandt andet viser hvor ringe danske fjerkræproducenter har været til at kommunikere i denne forbindelse.
  Mørt kød kan man opnå på mange måder og sikkert er det at meget fjerkræ vil være tørt og kedeligt hvis man ikke gør noget ved det. Det er der ikke noget snyd i. Problemet opstår det øjeblik man ikke fortæller ærligt hvad man har gjort ved produktet.

  Lad mig endelig bemærke at jeg normalt ikke accepterer anonyme kommentarer på denne blog, men der kan jo være gode grunde til at du foretrækker at være anonym i denne sammenhæng og det har jeg respekt for.

 11. Lars
  12. Feb 2009 23:48
  11

  Hej Benny

  Jeg havde forventet mere fornuft fra en politiker, der skal varetage en vigtig position i samfundet. Desværre udviser du samme niveau som Ekstra Bladets nationenmedlemmer, hvis ikke mindre.

  De danske fjerkræproducenter benytter IKKE, IKKE, IKKE svineprotein. Én ting er, at en dokumentarproducent, der udgiver sig for at være journalist, benytter sådanne tricks for at gøre historien interessant, når nu producenterne ikke gør noget galt (folk kan vel bare læse varedeklarationen, ellers er det ikke vigtigt nok for dem!). Noget andet er, at du køber den lille svinestreg om svineprotein, som Spiegelhauer lavede uden noget som helst belæg. Hvorfor tror du, at Danmark eksporterer så meget fjerkræ til arabiske lande? Det ville da være idioti, så at have det mindste at gøre med svinekød.

  Jeg håber at du i det mindste forstod denne del. Mit gæt er, at du blot forsøger at malke noget opmærksomhed til dig selv ud af sagen?

 12. Benny Engelbrecht
  13. Feb 2009 07:40
  12

  @ Lars: Jeg kan ikke acceptere denne form for underlødig kritik. Forud for udsendelsen Operation X blev jeg som politiker bombarderet med information fra Danske Fjerkræproducenter. Kritik der personligt angreb TV-værten Morten Spiegelhauer, men jeg modtog ikke dokumentation jeg kunne bruge i forhold til programmets konkrete indhold.
  Da udsendelsen blev vist kunne jeg konstatere følgende:
  1. Spørgsmålet om neutral marinader er fortsat yderst aktuelt - og vi har i S hele tiden været imod at man må kalde vandpumpet kød for marineret
  2. Det var indikationer af at der anvendtes proteiner for at øge vandindholdet i kødet.
  Begge disse spørgsmål er vi ved at undersøge nærmere og jeg forventer at såvel producenter og produktionsselskabet Bastard der laver Operation X hjælper med dokumentation i den forbindelse.
  Jeg udfylder i denne sammenhæng lige nøjagtigt den opgave mine vælgere kan forvente, nemlig nærmere at undersøge en sag der ikke er fuldt belyst. Jeg kan derfor ikke acceptere at der skulle være tale om at jeg ønsker personlig profilering. Tværtimod havde vi i mit parti en drøftelse inden vi meldte ud om hvem der skulle udtale sig - for i denne sammenhæng er det ikke afgørende hvem der udtaler sig, men at der afsættes ressourcerne til at følge sagen op.
  Lad mig i øvrigt citere Mie Femø Nielsen der til Børsen i denne uge sagde: "Det er vigtigt at korrigere fakta, som de (fjerkræbranchen) også forsøger at gøre. Men de bør fokusere på det vigtigste. I stedet skyder de i øst og vest, og det de forsøger at korrigere, er ikke kun indiskutable fakta. Som læser sidder man
  tilbage og undrer sig over, at producenterne slet ikke tager noget af kritikken til sig."
  Jeg håber at sagen vil føre til grundige overvejelser i branchen om den fremtidige kommunikation.

 13. Lars
  13. Feb 2009 08:40
  13

  Jeg har læst artiklen, du refererer til, som udelukkende handler om måden de har kommunikeret på. Ud fra en kommunikationsfaglig baggrund er jeg helt enig i, at dfp's kommunikation ikke er imponerende - tværtimod. Hvis bare de holdt sig til facts, ville de have en rimelig god sag i stedet for at brokke sig i øst og vest. Men det er altså ikke ulovligt at være dårlig til at kommunikere (Ny Alliance som det seneste eksempel). Der er Rose markant bedre, hvis man kigger på det, de har lagt på deres hjemmeside (www.rosepoultry.dk). Nu vi snakker kommunikation, skal folk jo også huske hvad en dokumentar er: En kraftigt redigeret virkelighed. Dette er også årsagen til, at flere virksomheder kun vil udtale sig til live-tv og ikke denne genre, der befinder sig et sted mellem fiktion og journalistik.

  Der er ingen som helst indikationer af, at der skulle være benyttet svineprotein i kyllingerne. Det var et tankespind fra Spiegelhauers side. Hvorfor skulle de gøre det, når det ville skade et af deres største markeder?

  Når jeg blev så ophidset over dine udtalelser er det fordi, jeg havde forventet dem fra DF, ikke et ansvarligt parti som S.

  Mht. neutralmarinader er det selvfølgelig rarere at få kød, der er 100% kød, men de danske producenter laver jo begge dele, så folk kan jo bare lade være med at købe det billigste. Det står på deklarationen... Hvis ikke det findes i køledisken alle steder, er det ikke engang producenterne, der er ansvarlige, men indkøbskæderne (Coop, dansk supermarked osv. har en enorm magt her), der vil have deres mængdetilbud.

  Det der er ærgerligt i sagen er, at de danske producenter trods alt blot benytter vand, salt og krydderier. Det er nogle helt andre skadelige ting, der kommer i de tyske/polske og øvrige udenlandske kyllinger og det er sørgeligt, hvis forbrugerne bliver vildledt af dette program til at tro, at disse er bedre.

 14. Benny Engelbrecht
  13. Feb 2009 08:45
  14

  Endnu en gang vil jeg henvise til at forbrugerne ikke har et reelt valg, når de ikke forstår hvad neutral marineret betyder.
  Jeg har ikke læst pressemeddelelsen fra Rose - den er ikke sendt til Fødevareudvalgets medlemmer. Jeg vil straks finde den frem og lade den indgå i sagens materiale.

 15. Lars
  13. Feb 2009 09:02
  15

  Det er så også en fin pointe, og det har fjerkræproducenterne, så vidt jeg har forstået, også sagt at de gerne vil overveje. Problemet er når du/I inddrager svineprotein, som vist mest af alt var Operation X's opfindelse. Og jeg mener stadig det kunne være interessant at kigge på hvilken betydning indkøbskæderne har i det her - det er jo dem der dikterer. Fjerkræproducenterne tør sandsynligvis ikke sige noget negativt om dem, fordi deres varer så ikke ligger i køledisken bagefter. Netop derfor er det vigtigt, at de er stærke eksportører også, så de kan blive stærke nok til selv at stille krav til indkøbskæderne - og igen er det så uheldigt at Spiegelhauer skal bringe dette i fare, fordi han ikke kunne finde nok stof i den faktuelle virkelighed.

 16. Benny Engelbrecht
  13. Feb 2009 09:28
  16

  Men som sagt får vi sandsynligvis dette helt klarlagt den 25/2 når Folketingets Fødevareudvalg har ministeren i samråd i sagen. Det er efter omstændighederne så hurtigt det har været muligt at finde et tidspunkt.
  Mødet er i øvrigt åbent for offentligheden.

 17. Lars
  13. Feb 2009 15:19
  17

  Hej Benny,

  jamen det er da godt. Vil du så samtidig forsøge at sætte en stopper for den anden misforståelse, som operation x er ansvarlig for ved at indbilde befolkningen, at der er svin i dansk fjerkræ? Det er så beskidt et trick, at man må formode der ikke er megen journalistisk stolthed tilbage i redaktionen på operation x - det hele er blevet til jagt på seertal og medieomtale.

 18. Lars
  26. Feb 2009 09:26
  18

  http://politiken.dk/tjek/dagligliv/mad/article656107.ece - så er der også bevis for, at hele snakken om svinekødsprotein var noget sludder, og jeg vil gentage, at det var pinligt, du videreførte en så ubegrundet mistanke

 19. Benny Engelbrecht
  26. Feb 2009 09:34
  19

  @ Lars: Det er en fuldstændig grundløs påstand du kommer med. Tværtimod blev det på samrådet fremhævet af blandt andre ministeren at det var gavnligt at Operation X's oplysninger blev undersøgt grundigt.
  Det er muligt at du finder sagen ubehagelig, men nytter ikke noget at du angriber mig eller andre politikere personligt - det gavner du på ingen måde salget af sunde danske kyllinger med.

 20. Lars
  26. Feb 2009 09:39
  20

  Jeg angriber udelukkende pointen omkring svineprotein. Hvordan kan det være gavnligt, at en lodret løgn fra en make-believe journalist kommer frem?

  Jeg finder kun sagen ubehagelig fordi den er et eksempel på hvor medierne (og politik) er på vej hen: jagt på opmærksomhed, seertal og vælgere - lige meget om det er i strid med sandheden.

 21. Benny Engelbrecht
  26. Feb 2009 09:45
  21

  @ Lars: Men når et udsagn som det er kommet frem SKAL vi da have det undersøgt. Nu er det undersøgt og afklaret - og lige så vigtigt har vi fået belyst at branchen må være langt bedre til at informere forbrugerne om de processer man anvender.

 22. Lars
  26. Feb 2009 17:27
  22

  Hvorfor skal de informere forbrugerne om at de IKKE benytter svineprotein? Skal de så også informere om, at de IKKE benytter chlor til rensning af kyllinger (som i USA), ikke benytter humane affaldsprodukter osv. osv. for at undgå at en revolverjournalist bringer det frem?

  Det var et udsagn uden hold i virkeligheden og hvis myndighederne skulle undersøge alle disse, ville de godt nok få travlt...

 23. Benny Engelbrecht
  26. Feb 2009 17:36
  23

  @ Lars: Nu roder du begreberne sammen. Det der skal informeres bedre om er de metoder man anvender når man benytter neutral marinade. Jeg kan henvise dig til anbefalingerne i rapporten "Let at tygge, men svært at sluge" fra institut for human ernæring.
  Anbefalingerne i rapporten er (jeg citerer fra konklusionen):
  - Der er brug for en mere præcis og forklarende betegnelse for at tilfredsstille ønsker om åbenhed og klarhed omkring, hvad neutralmarineret kød er, hvorfor kød neutralmarineres, og hvilket kød der er neutralmarineret.
  - Der er brug for tydeligere mærkning og mere oplysning for at fjerne det ubehag ved neutralmarineret kød, som skyldes, at neutralmarinering opleves som noget fordækt.
  - Der er brug for at oplyse om kort- og langsigtede helbredsrisici ved neutralmarinering for at fjerne bekymringer om helbredsrisici og gøre opmærksomme på reelle risici.

 24. Lars
  26. Feb 2009 17:41
  24

  Benny, jeg vil vove at påstå, det er dig, der blandet begreberne sammen. Siden min post d. 13/2 (15.19), har jeg udelukkende snakket om anklagen om svineprotein.

  Hvis jeg skal kommentere neutralmarinaden også, så synes jeg da det er fint, der kommer fokus på det. Vi skal bare huske at neutralmarinaden er der, fordi forbrugerne vil have billigt kød... Om det så kommer fra polen og er tæsket op med kemikalier osv., er lige meget - og helt ærligt, i den forbindelse foretrækker jeg vand, salt og sukker.

 25. Benny Engelbrecht
  26. Feb 2009 17:48
  25

  @ Lars: Jeg har altså forstået at du ikke bryder dig om at jeg som politiker gør mit arbejde. Jeg har ført denne debat med en anonym person fordi jeg har respekteret at du kan have nogle personlige interesser i branchen, men nu må det så også være det.
  Læserne af denne weblog må selv tage stilling ud fra debatten.

 26. Lars
  26. Feb 2009 17:56
  26

  Nå nå, okay.

  Jeg er studerende på Århus Universitet og min interesse i sagen kommer af min borgerinteresse i både medier og politik. Som følge heraf blev jeg chokeret over Operation X's manglende journalistiske integritet. Jeg blev derefter endnu mere forbavset over at du viderebragte denne mangel (igen snakker jeg ikke om neutralmarinade, men om den anklage om svineprotein, som ikke havde hold i virkeligheden, men blot blev taget med for at gøre et ellers tamt program lidt chokerende).

  Du gør en masse andre fine ting og har, modsat mange andre politikere, forstået meningen med en blog - gensidig kommunikation. Det fortjener du absolut respekt for. Men i den ikke-eksisterende sag om svineprotein knækkede filmen vist.

 27. K. Johannsen
  26. Feb 2009 19:16
  27

  Nu synes jeg, at debatten om anvendelse eller ikke anvendelse af svineprotein må være afsluttet. Lad os komme tilbage og sætte fokus på det vi som danske forbrugere i den grad bliver harme over. Nemlig anvendelsen af begrebet "neutralmarineret" og mængden af tilsat vand, salt m.m. Jeg ved ikke hvilke forbrugere, der - som Lars påstår det - har bedt om at få pumpet et kyllingebryst med 20-30% vand. Efter udsendelsen har dette været et af de mest hotte samtaleemner blandt danskere, og jeg har endnu ikke mødt én der foretrækker det pumpede produkt frem for det reelle naturlige stykke kød. Tværtimod hører jeg kun folk udtykke væmmelse over dette vandede produkt. Hvorfor kan producenterne ikke kalde en skovl for en skovl og en spade for en spade og kalde produktet for "kyllingbryst - 20% vand". Når vi køber hakket oksekød skal fedtindholdet være angivet. Så kan man forholde sig til om man vil have hakket oksekød med f.eks. 6% eller 12% fedt. Begrebet neutralmarineret er i den grad misvisende. Kan vi ikke blive enige om - én gang for alle - at det INTET har med marinering at gøre, når man pumper vand eller andet IND I kødet. Det er efter min mening "falsk varebetegnelse" og det må man, så vidt jeg ved, ikke anvende i DK.

 28. Lars
  26. Feb 2009 20:33
  28

  @K. Johannesen. Hvis du kigger på varedeklarationen står der jo eksempelvis: 91% kylling, 8& vand og 1% krydderier (frit efter hukommelsen). Jeg kan ikke helt se, hvordan det er svært at forstå.

  Og nej, selvfølgelig har folk ikke bedt om det, men når de står ved køledisken, læser de sjældent varedeklarationen, men tager det billigste. Derfor benytter de danske producenter, som har langt skrappere krav til bakterieindhold, salmonellabekæmpelse (og muligvis dyrevelfærd?) end deres østeuropæiske/tyske konkurrenter, denne metode.

  Jeg er glad for at kravene er som de er i Danmark og sætter pris på, at man ikke fylder dyrene med antibiotika men i stedet forsøger at bekæmpe sygdomme og bakterier på mere naturlige metoder. Men de højere omkostninger betyder så, at producenterne ved siden af deres "rene" produkter uden "neutralmarinade" er nødt til at hente på karusellerne, hvad der tabes på gyngerne. Det gør man ved at tilføje vand og krydderier. Hvis folk ikke ville have det, var det jo heller ikke nødvendigt at sælge det.

 29. K. Johannsen
  27. Feb 2009 00:40
  29

  Lars. Hvis du vil deltage i en ellers lødig debat i denne blog, bør du holde en ordentlig tone og lade være med at tale ned til folk.

  Jeg har ikke personligt problemer med at læse varedeklarationer, og ud fra det vælge til og fra. Derfor køber jeg også kødprodukter til vores husholdning ad helt andre kanaler, hvor jeg også har sikkerhed for at de kommer fra seriøse producenter.

  Men du har ret i, at mange forbrugere desværre alt for sjældent kaster et blik på varedeklarationen. Nogle vælger bevidst det billigste produkt, og går ikke så højt op i hvad de putter i munden. Andre er mere kritiske, men har ofte det problem, at varedeklarationerne er utilstrækkelige eller uigennemskuelige, således forbrugeren ikke har en chance for at vurdere om produktet er godt eller dårligt. Og så har diverse forbrugerprogrammer gennem de senere år igen og igen kunnet afsløre hvorledes der ikke var overensstemmelse mellem varedeklarationen og varens reelle indhold. Dette har forståeligt nok skabt en mistro til det der står anført på varedeklarationerne.

  Lars, svar mig ærligt. Synes du begrebet Neutralmarineret er berettiget på disse kyllingeprodukter ?

 30. Lars
  27. Feb 2009 10:38
  30

  @K. Johannesen: Det var ikke ment nedladende - i hvert fald ikke i forhold til dig, men snarere gennemsnitsforbrugeren, der hidser sig op over hver uges afsløringer, men alligevel ikke kan overskue at læse en varedeklaration.

  Jeg kan godt se, at "neutralmarineret" kan lyde misvisende, men når man samtidig kan se at ex. 10% af indholdet i pakken er vand, virker det bare ikke så besværligt at forstå alligevel. Men jeg har selvfølgelig heller ikke overtrætte børn med på slæb, når jeg handler ind, hvilket måske kan besværliggøre læsningen af en varedeklaration :) Derudover kan jeg ikke se, hvorfor de danske kyllingeproducenter ikke skulle være seriøse. Man kan jo bare købe deres gode produkter, som dog prismæssigt ligger en smule over ex. de tyske. Dansk kylling (også fra de store producenter) har vundet priser og har et godt renommé, hvorfor det selvfølgelig er ærgeligt, at man er nødt til også at devaluere sit navn ved at producere billigt kød til den gennemsnitlige Bilkakunde.

  Varedeklarationerne skal selvfølgelig passe. Hver gang man undersøge fedtindhold af hakket øksekød, viser det sig jo også sjældent at passe (og der er i hvert fald aldrig fejl til den magre side) og det er selvfølgelig problematisk! Men som jeg husker "afsløringerne" i Operation X, var det nu ikke chokerende. Der hvor de fandt de første udsving, var i de store poser, der blev solgt til restaurationsbranchen og ikke detailpakkerne, hr. og fru Danmark køber i supermarkederne. Som det blev pointeret gives der saltvæske efter en gennemsnitsvægt, og jeg formoder det er årsagen til, at udsvingerne et større på de (billigere) store poser til videresalg, end i de enkelte pakker der sælges i supermarkederne.

  Igen vil jeg pointere, at det var Spiegelhauers kommentar om svineprotein, der fik mig op i det røde felt. Hvis debatten udelukkende havde handlet om, hvorvidt neutralmarineret var et misvisende navn eller ej, havde det været en helt anden sag.

 31. Lars
  17. Oct 2009 21:36
  31

  Det her er interessant. Sørgeligt nok, var det kun et enkelt dagblad (så vidt jeg kunne se), der gengav historien: http://www.dagbladet-holstebro-struer.dk/article/20090701/DHS/918839367

  Bør du ikke også redigere i din information i det oprindelige indlæg om "grissebasse-proteiner", der nu beviseligt er helt uden hold i virkeligheden?

  Noget andet: Var dette ikke et interessant projekt, når nu du er ved kyllingerne?
  http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2009/09/29/071456.htm

  (og http://ekstrabladet.dk/kup/fodevarer/article1230325.ece).

  Kan man ikke gennem EU sætte grænser for brugen af antibiotika til dyr?

 32. ghd australia
  19. Aug 2011 03:35
  32


  The <strong><a href="http://www.ghd-hair-iron.co.uk" title="ghd uk">ghd uk</a></strong> technology also can make the <strong><a href="http://www.ghd-chi-australia.com" title="Ghd Australia">Ghd Australia</a></strong> heat quickly and maintain the temperature.In 10 seconds can reach the most suitable temperature, which is sooner than the other similar products.The difference from the other products is that it has a fixed hot spot, unlike the other products which has no fix hot spot. So the other products will damage the hair.<strong><a href="http://www.buyghd.net/" title="Ghd Australia">Ghd Australia</a></strong> through introducing a thermal principle, ensure the uniform distribution of heat to eliminate the hair damage.
  <strong><a href="http://www.buyghd.net/chi-camo-collection-flat-iron-c-66.html" title="Chi Camo Collection Flat Iron">Chi Camo Collection Flat Iron</a></strong>
  Go to our <strong><a href="http://www.cheapbootsshop.org/" title="Ugg Online Store">Ugg Online Store</a></strong> and <strong><a href="http://www.uggsoutletmall.net/" title="Uggs Outlet Stores">Uggs Outlet Stores</a></strong>to welcome the winter.

 33. ugg boots sale
  23. Sep 2011 05:27
  33

  Our business is mostly working ugg boots sale.We have a variety <a href="http://www.cheapuggbootsonlineuk.com/kids-infants-erin-ugg-boots/">Kids Infants Erin UGG Boots</a> of ugg classic boots.They have <strong><a href="http://www.cheapuggbootsonlineuk.com/ugg-boots-uk-cheap/" >ugg boots uk cheap</a></strong> several kings of designs.For example,ugg 5825,ugg5803 and ugg 5815.Our <a href="http://www.cheapuggbootsonlineuk.com/classic-suede-ugg-boots/">Classic Suede UGG Boots</a> ugg boots shop is the most well-known net store on the internet.

 34. ugg boots sale
  23. Sep 2011 05:28
  34

  Our company is mostly functioning ugg boots [b][url=http://www.cheapuggbootsonlineuk.com/ugg-boots-sale/]ugg boots sale[/url][/b] sale.We have a variety of ugg traditional boots.They have many [b][url=http://www.cheapuggbootsonlineuk.com]cheap ugg boots[/url][/b] [b][url=http://www.cheapuggbootsonlineuk.com/ugg-boots-uk-sale/]ugg boots uk sale[/url][/b] kings of models.For illustration,ugg 5825,ugg5803 and ugg 5815.Our ugg boots store is the most well-liked net store on the web.

 35. Coach Factory Online
  14. Oct 2011 05:28
  35

  Under normal circumstances, when that happens, the battery pack will power off. However, in certain rare conditions an internal short circuit may lead to cell overheating and possible fire.

 36. Coach Factory Online
  14. Oct 2011 05:28
  36

  Under normal circumstances, when that happens, the battery pack will power off. However, in certain rare conditions an internal short circuit may lead to cell overheating and possible fire.

 37. cheap jerseys
  15. Oct 2011 09:01
  37

  Kiloprisen på tilsætningsstoffer som vand og marinadeblanding løber op i samme kilopris som på kylling når du handler i et Supermarked, og vand er nu mere billigt end kylling som skal fodres og passes. Så jo mere vand, tilsætningsstoffer du kan pumpe en kylling med, desto større avance.

 38. <a href="http://www.fashion-herve-leger.com/herve-leger-dress-c-2.html "> Herve Leger Dress </a>
  15. Oct 2011 15:12
  38

  Kiloprisen på tilsætningsstoffer som vand og marinadeblanding løber op i samme kilopris som på kylling når du handler i et Supermarked, og vand er nu mere billigt end kylling som skal fodres og passes. Så jo mere vand, tilsætningsstoffer du kan pumpe en kylling med, desto større avance.

 39. <a href="http://www.fashion-herve-leger.com/herve-leger-dress-c-2.html "> Herve Leger Dress </a>
  15. Oct 2011 15:12
  39

  Kiloprisen på tilsætningsstoffer som vand og marinadeblanding løber op i samme kilopris som på kylling når du handler i et Supermarked, og vand er nu mere billigt end kylling som skal fodres og passes. Så jo mere vand, tilsætningsstoffer du kan pumpe en kylling med, desto større avance.

 40. herve leger
  23. Nov 2011 11:59
  40

  Oh. Disappointing. Zou Jiming face inquiries by telling her. Thought it a gossip. chanel bags uk, Xiao Han is not in the chase Yin Xinhui?" With a word directly reached the revolutionary base areas. herve leger outlet, but never seen her so comfortable smile. .

 41. Christian Louboutin Outlet
  25. Nov 2011 01:12
  41

  whose flames are unquenchable, and whose smoke ascendeth up forever and ever, which lake of fire and brimstone, is endless torment.

 42. Christian Louboutin Outlet
  14. Jan 2012 02:17
  42

  This effect is by no means owing to the medicine as a sulphuret; for when set on fire, it is no longer such, but mercury resolved into vapour, and blended with the sulphurous acid gas; in which circumstances this mineral has very powerful effects.

 43. michael kors outlet sale
  3. Feb 2012 03:33
  43

  <strong><a href="http://www.michaelkorshandbagstores.org/">michael kors handbags</a></strong> It is so luck to see the article today, great article, and great <strong><a href="http://www.michaelkorshandbagstores.org/">michael kors handbags store</a></strong>. <strong><a href="http://www.michaelkorssoutletsales.com/">michael kors outlet</a></strong> learn something new on different post everyday <strong><a href="http://www.michaelkorssoutletsales.com/">michael kors outlet online</a></strong>. <strong><a href="http://www.michaelkorshandbagso.com/">michael kors handbags</a></strong> is always refreshing to read posts of other forums and learn something <strong><a href="http://www.michaelkorshandbagso.com/">michael kors handbags online</a></strong> from them. <strong><a href="http://www.christianlouboutinsalesshop.com/">christian louboutin shoes</a></strong> Thanks for sharing <strong><a href="http://www.christianlouboutinsalesshop.com/">christian louboutin sale</a></strong>.

 44. Cheap Puma Shoes
  9. May 2012 04:45
  44

  Puma1 <a href="http://www.pumashoes.net.au/">Puma Australia Shoes</a> Puma company <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-c-396_401.html">Puma Ferrari</a> is a special <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-champagne-shoes-c-396_406.html">Puma Ferrari Champagne Shoes</a> company in the <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-space-c-396_413.html">Puma Ferrari Space</a> world, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-1020-mens-shoes-c-396_584.html">Puma Ferrari 1020 Men's Shoes</a> because its <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-big-c-396_397.html">Puma Ferrari Big</a> background is <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-big-space-c-396_398.html">Puma Ferrari Big Space</a> different with <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-brazil-c-396_399.html">Puma Ferrari Brazil</a> any outstanding <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-brilliant-c-396_403.html">Puma Ferrari Brilliant</a> company in the world. <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-coclr-leather-c-396_400.html">Puma Ferrari Coclr Leather</a> It experienced <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-motorsport-high-sho-c-396_606.html">Puma Ferrari Motorsport High Sho</a> broke-up of family <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-nets-c-396_415.html">Puma Ferrari Nets</a> company. As we <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-smoth-c-396_417.html">Puma Ferrari Smoth</a> all know that <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-square-c-396_418.html">Puma Ferrari Square</a> at first it is <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-stripe-c-396_414.html">Puma Ferrari Stripe</a> not Puma, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-trionfo-low-baylee-c-396_419.html">Puma Ferrari Trionfo Low Baylee</a> it is a shoe <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-motorsport-series-puma-ferrari-water-c-396_420.html">Puma Ferrari Water</a> factory founded <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-new-puma-first-round-maxx-c-441_615.html">New Puma First Round Maxx</a> by brothers <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-fashion-high-upper-shoes-c-441_610.html">Puma Fashion High Upper Shoes</a>. In 1948, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-first-round-c-441_424.html">Puma First Round</a> the brothers <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-first-round-rp-c-441_423.html">Puma First Round RP</a> split, they <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-mid-bode-lizard-c-441_442.html">Puma Mid Bode Lizard</a> set companies <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-mid-vulc-c-441_443.html">Puma Mid Vulc</a> each other, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-sky-ii-mens-high-shoes-c-441_602.html">Puma Sky II Men's High Shoes</a> one named <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-high-upper-shoes-series-puma-tour-cat-ii-mid-upper-c-441_561.html">Puma Tour Cat II Mid Upper</a> Adidas, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-basket-brights-c-593_377.html">Puma Basket Brights</a> and the other <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-city-mens-shoes-c-593_565.html">Puma city Men's Shoes</a> is Puma.Recently, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-fat-lace-mens-shoes-c-593_588.html">Puma Fat Lace + Men's Shoes</a> Puma presented <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-lifestyle-hedgehog-shoes-c-593_611.html">Puma Lifestyle Hedgehog Shoes</a> a new kind <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-punching-leather-face-shoes-c-593_612.html">Puma Punching Leather Face Shoes</a> of shoes, <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-suede-shoes-c-593_494.html">Puma Suede Shoes</a> it is Powercats, <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-lifestyle-shoes-series-puma-yo-mens-shoes-c-593_594.html">Puma YO Men's Shoes</a> or PWR-C cleats. <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-motorsport-shoes-series-puma-bnw-motorsport-mens-shoes-c-605_599.html">Puma BMW Motorsport Men's Shoes</a> They’ve been <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-outdoor-shoes-series-puma-outdoor-climbing-shoes-c-454_465.html">Puma Outdoor Climbing Shoes</a> overshadowed a <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-outdoor-shoes-series-puma-outdoor-shoes-c-454_455.html">Puma Outdoor Shoes</a> bit by new <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-running-shoes-series-2010-mens-running-shoes-c-597_376.html">2010 Men's Running Shoes</a> releases from other <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-running-shoes-series-puma-faas-300-mens-shoes-c-597_596.html">Puma FAAS 300 Men's Shoes</a> companies, <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-running-shoes-series-puma-usain-bolt-yugo-run-c-597_496.html">Puma Usain Bolt Yugo Run</a> but they certainly <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-cabana-racer-ii-lx-sneakers-c-583.html">Puma Cabana Racer II LX Sneakers</a> don’t deserve this! <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-complete-puma-complete-vectana-c-380_381.html">Puma Complete Vectana</a> We found that <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-drift-cat-puma-drift-cat-dots-c-384_386.html">Puma Drift Cat Dots</a> they were <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-drift-cat-puma-drift-cat-iii-c-384_388.html">Puma Drift Cat III</a> excellent cleats. <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-drift-cat-puma-drift-cat-lo-enqine-c-384_389.html">Puma Drift Cat Lo Enqine</a> Puma was <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-drift-cat-puma-drift-cat-square-c-384_391.html">Puma Drift Cat Square</a> kind enough <a href=" http://www.pumashoes.net.au/puma-drifter-c-392.html">Puma Drifter</a> to send a couple <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-fluxion-puma-fluxion-ii-c-425_427.html">puma fluxion II</a> pairs over to <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-football-shoes-c-432.html">Puma Football Shoes</a> us for testing <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-future-cat-puma-future-cat-ii-baylee-c-430_431.html">Puma Future Cat II Baylee</a> and reviewing. <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-future-cat-remix-mens-shoe-c-614.html">Puma Future Cat Remix Men's Shoe</a> We love <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-hstreet-mens-running-shoe-c-564.html">Puma H-Street Men's Running Shoe</a> these cleats, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-lazy-insect-puma-beetle-shoes-c-437_439.html">Puma Beetle Shoes</a> and without <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-mens-new-arrivals-697-c-580.html">Puma Men's New Arrivals 697</a> further <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-new-released-shoes-c-372.html">PUMA New Released Shoes</a> ado.Puma <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-weaving-mens-shoes-c-609.html">Puma Weaving Men's Shoes</a> PowerCat 1.10 <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-baylee-future-cat-c-497_499.html">Puma Baylee Future Cat</a> is very <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-benita-quilted-c-497_525.html">Puma Benita Quilted</a> suitable <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-engine-cat-low-se-c-497_505.html">Puma Engine Cat Low SE</a> for playing <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-espera-womens-sandals-puma-espera-ii-sandals-c-497_395_569.html">Puma Espera II Sandals</a> football, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-espera-womens-sandals-puma-espera-v-sandals-c-497_395_572.html">Puma Espera V Sandals</a> its <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-espera-womens-sandals-puma-espera-vii-sandals-c-497_395_574.html">Puma Espera VII Sandals</a> design is <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-faas-300-womens-running-sh-c-497_600.html">Puma FAAS 300 Women's Running Shoes</a> not only <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-series-puma-ferrari-big-space-c-497_514_532.html">Puma Ferrari Big Space</a> fashionable <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-series-puma-ferrari-nets-c-497_514_535.html">Puma Ferrari Nets</a> but also <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-series-puma-ferrari-square-c-497_514_538.html">Puma Ferrari Square</a> practical. <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-ferrari-series-puma-womens-new-arrivals-105-c-497_514_576.html">Puma Women's New Arrivals 105</a> It used the <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-newest-womens-shoes-c-497_613.html">Puma Newest Women's Shoes</a> hi-tech <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-repli-cat-c-497_551.html">Puma Repli Cat</a> to make <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-sf-drift-cat-c-497_554.html">Puma SF Drift Cat</a> this style, <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-suede-womens-running-shoes-c-497_590.html">Puma Suede Women's Running Shoes</a> so it is <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-womens-high-boots-c-497_562.html">Puma Women's High Boots</a> the combination <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-women-shoes-puma-womens-matal-racing-shoes-c-497_578.html">Puma Women's Matal Racing Shoes</a> of engineering and comfort. The standout feature of the <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-caps-puma-cricketcap-c-595_587.html">Puma Cricket-cap</a> PowerCat football boots is <a href="http://www.pumashoes.net.au/puma-caps-puma-flexfit-cap-c-595_592.html">Puma Flexfit Cap</a> the Puma 3D Power Shooting Technology located and built-into the boots kicking area.

 45. ray-banscheap
  18. May 2012 17:10
  45

  ray bans cheap company sale many ray bans cheap,all ray bans cheap low price and free shipping for you, our ray bans cheap store suppley many ray bans cheap products for everyone, ray bans cheap very hot sale in this time.buy ray bans cheap in our ray bans cheap give you most discount.

 46. casque audio beats
  25. May 2012 05:08
  46

  superflu de les commenter pour faire ressortir les tendances de la nouvelle Université.Voici unautre passage relatif à l'enseignement, et fort remarquable par la tolérance qui y règne:? Il est à http://www.casqueaudiobeats.com/

 47. dr dre detox
  26. May 2012 09:34
  47

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 48. dr dre detox
  26. May 2012 09:34
  48

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 49. dr dre detox
  26. May 2012 09:35
  49

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 50. dr dre detox
  26. May 2012 09:35
  50

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 51. dr dre detox
  26. May 2012 09:35
  51

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 52. dr dre detox
  26. May 2012 09:36
  52

  ont pour les coups qu'ils font à la guerre les mêmes marques distinctives que les Mandans, et ils agissent de même à l'égard des partisans, si ce n'est que le partisan ariccara porte d'ordinaire, comme une puissante médecine, un http://www.ecouteurbeats.net/

 53. ecouteur monster beats
  26. May 2012 09:38
  53

  épi de ma?s enveloppé sur la poitrine. Quand ils sont obligés de se sauver, ils ne se défont jamais de leur ceinture comme les autres nations, quelque chaleur qu'il fasse. Quand beaucoup d'Ariccaras sont réunis, il ne se http://www.casquesmonsterbeats.net/

 54. casque monster beat
  28. May 2012 09:53
  54

  impose ni une religion, ni une philosophie officielle, mais elle nous accorde la liberté de conscience. Dans cet ordre d'idées, l'état ne possède pas la direction universelle de l'instruction, mais il admet la liberté de l'enseignement; s'il existe des écoles http://www.casquebeat.com/

 55. casque monster beat
  28. May 2012 09:53
  55

  impose ni une religion, ni une philosophie officielle, mais elle nous accorde la liberté de conscience. Dans cet ordre d'idées, l'état ne possède pas la direction universelle de l'instruction, mais il admet la liberté de l'enseignement; s'il existe des écoles http://www.casquebeat.com/

 56. casque monster beat
  28. May 2012 09:53
  56

  impose ni une religion, ni une philosophie officielle, mais elle nous accorde la liberté de conscience. Dans cet ordre d'idées, l'état ne possède pas la direction universelle de l'instruction, mais il admet la liberté de l'enseignement; s'il existe des écoles http://www.casquebeat.com/

 57. casque beats
  28. May 2012 09:54
  57

  ce sujet l'opuscule de M. De Bosain, intitulé : Du divorce. Ce n'est pas sans quelque hésitation que nous émettons une opinion sur une matière aussi délicate. Qu'on veuille bien remarquer que nous n'avons pas pris nos principes au hasard; nous les avons puisés dans la législation qui nous régit. Voilà ce qui nous rassure http://www.casquedrdredetox.com/

 58. chanel taschen online shop
  4. Jun 2012 04:07
  58

  Rechtek gleich ist, die den geraden Linien zusammen gleich ist,. welche die Winkel de? Vieleks verbinden und einer der geraden Linien , auf denen zwo Seiten stehen, parallel sind. Hieraus ergibt sich dasDenn http://www.taschenchanelonlineshop.com/

 59. prada online shop
  4. Jun 2012 04:08
  59


  die Umfange der Vieleke sich um die Peripherie des Kreises drehen , so wird eine Figur in die Kugel um eine andere darum beschrieben seyn. Nun ist zu beweisen, dass die Oberfl?che der darum beschriebenen http://www.pradataschenschuhe.com/

 60. coach factory outlet
  4. Jun 2012 10:53
  60

  small a minority as possible." I deny that. The circumstance of my being here as a member of the government, and yet voting with the honourable member for Middlesex, is at once an answereal
  http://www.coachoutlets-store.us

 61. sac chanel
  4. Jun 2012 10:55
  61

  sont pas les seules que la stagnation du sang puisse donner au poumon. Trèssouvent divers points de ces organes offrent un rouge vif et vermeille; très-souvent cette teinte rouge s'observe sur une grande partie ou même sur la moitié d'un poumon,
  http://www.sacscocochanel.com/

 62. oakley canada
  14. Jun 2012 13:26
  62

  your store is really a excellent website. take this internet site as an model, very clean and wonderful user pleasant pattern . I have added your website , I think your website has one of the freshest concept I've discovered.

 63. mother of the bride dresses
  18. Jun 2012 10:24
  63

  En lille hemmelig ingrediens i form af protein fra huden på grisen.

 64. louis vuitton purses
  3. Jul 2012 05:46
  64

  <strong><a title="Louis Vuitton purses" href="http://www.pursebagshop.com">Louis Vuitton purses</a></strong>,its founder is Louis Vuitton, who creatively made flat-roofed leather boxes and opened the first store in paris. Like today, his design was copied quickly and buying flat-roofed square leather boxes became fashionable. Originally, Louis Vuitton's leather box was embroided with grey canvas, but in 1896, his son George used the abbreviation of his father’s name L & V to match flower figures. Because of its abundant legends and elegant design, <strong><a title="Louis Vuitton purses" href="http://www.pursebagshop.com">Louis Vuitton purses</a></strong> has become the classics of fashion.

 65. sac chanel pas cher
  20. Jul 2012 10:50
  65

  ère, elles cherchent naturellement à se concilier toutes les sympathies.Quant à la concurrence entre les professeurs

 66. supra chaussure
  20. Jul 2012 10:51
  66

  qui existe au sein même des universités, on con?oit bien ce qu'elle donne de mouvement à l'enseignement et d'impulsion au

 67. casque monster beats
  24. Jul 2012 05:48
  67

  Chacun de ces fonction naires est entouré de Conseils, dont les avi sont tantôt nécessaires, tantôt facultatifs

 68. oakley
  24. Jul 2012 05:48
  68

  ils s'étenden dans l'avenir par leur prévoyance; ils ont quelqu chose d'impératif et d'obligatoire dans la branch

 69. casque beats by dre
  30. Jul 2012 05:19
  69

  Elle y a pourvu par un grand nombre de règlements rigoureusement exécutés, qui écartent des

 70. oakley
  30. Jul 2012 05:19
  70

  Ce n'est pas tout. La sollicitude de la police s'étend encore sur la circulation, qu'elle débarrasse de tout ce qui peut la gêner;

 71. casque dr dre detox
  6. Aug 2012 08:10
  71

  En matière de bois de construction, le Code forestier a entendu également respecter les usages anciens; mais, à leur défaut

 72. rayban
  6. Aug 2012 08:10
  72

  de bois autres que les futaies. Ici, l'affouage ayant en vue l'entretien des bâtiments de la commune

 73. sac chanel pas cher
  20. Aug 2012 10:13
  73

  à confirmer et à garantir cette indépendance par les priviléges qu'ils leur accordèrent. Parmi ces

 74. mulberry sale
  20. Aug 2012 10:13
  74

  priviléges, nous en signalerons deux fort remarquables : c'est que les universités re?urent une juridiction

 75. canada goose jakke
  27. Aug 2012 07:58
  75

  canada goose jakke de marchandises et 40 garces de sel. C'est à lui beaucoup plus qu'à la cupidité du roi qu'il fallait attribuer la cause de notre insuccès.

 76. casque monster beats
  27. Aug 2012 08:04
  76

  casque monster beats sergent ; mais en réalité le véritable protecteur de l'archipel fut un capitaine ue vaisseau nommé Le Termillier, qui 1.268 marcs de piastres 6.057 Rs.

 77. mulberry sale
  28. Aug 2012 08:47
  77

  pas les mêmes? établir la suprématie de l'état en matière de religion et d'enseignement, n'est-ce pas

 78. supra chaussure
  30. Aug 2012 08:49
  78

  A la fin de votre brochure, vous avez réuni les théses qui vous semblent à la fois résumer et justifier la position nouvelle que vous avez adoptée.

 79. casque monster beats
  5. Nov 2012 02:00
  79

  pays ces préoccupations sont aoûts prctoaàet; le danger qu'il s'agit de conL es gênerai moins imminent; mais il est l'on puisse

 80. cheap ralph lauren
  13. Nov 2012 05:30
  80

  de commerce, des arts et manufactures, le Conseil général d'agriculture , le Conseil supérieur du commerce, elc. Les

 81. mulberry factory shop
  13. Nov 2012 05:31
  81

  qu'elle soit, omettrait cependant un élément essentiel de la prospérité publique si elle ne mentionnait pas les institutions

 82. Sac Lancel French Flair
  25. Jan 2013 07:09
  82

  entièrement. Ce n'est plus le rationalisme spiritualiste avèc ses jeunes ardeurs de tout refaire par lui, c'est le criticisme ardent à démolir ce qui est; et il semble d'abord que ce n'est point au sein http://www.saclancela.com/

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg


Tags

Arkiv