Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Sæt liberaliseringen på standby
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Sæt liberaliseringen på standby

26. Mar 2009 14:07, Benny-Engelbrecht

Illustration fra www.postdanmark.dkTransportministeren har bebudet forhandlinger allerede her i foråret om liberalisering af det danske postmarked. Men det er et hastværk, som er helt unødvendigt, og som udelukkende vil komme enkelte store virksomheder til gode, mens private borgere og små og mellemstore virksomheder kommer til at betale prisen.
Post Danmark fremlagde i sidste uge deres årsregnskab, og det er tydeligt, at finanskrisen også rammer posten. Brevmængden faldt i 2008 med op mod 10 %, og finanskrisen har tydeligvis også ramt postmarkedet hårdt. Derfor står vi i en helt anden situation, end da EU’s liberaliseringsproces begyndte.

For Socialdemokraterne er det afgørende, at danskerne får en god postservice; at postmedarbejderne har gode forhold; og ikke mindst at staten ikke skal til at understøtte posten økonomisk. Hvis man i huj og hast liberaliserer posten i den nuværende situation, vil man risikere, at tabe de såkaldte ”yderområder” på gulvet. Der hvor det ikke kan svare sig at uddele postkort på konkurrencevilkår.

Det er nemlig en illusion, at portoen skulle blive billigere for almindelige borgere, når markedet liberaliseres. De nye aktører på postmarkedet vil være interesseret i de største kunder, som sender store mængder ensartet post – eksempelvis banker eller forsikringsselskaber. Det er den type post, hvor hvert enkelt brev er billigt at håndtere. Hidtil har der været udsigt til en gevinst for de største virksomheder via lavere porto, mens det ville blive de private afsendere og små- og mellemstore virksomheder der skulle betale en højere porto, men situationen har ændret sig på grund af finanskrisen – og nu er det tvivlsomt om der vil være noget at spare overhovedet. Risikoen er der for at vi skal have penge op af statskassen for at understøtte postservicen der hvor liberaliseringen alligevel ikke giver konkurrence.

Hvis ministeren haster liberaliseringsforhandlingerne igennem, handler det snarere om at tilgodese ideologi hos især Venstres regeringsmedlemmer, end om at sikre danskerne en god postservice fremover. Socialdemokraterne kræver derfor, at postliberaliseringen sættes på standby, til der er et bedre overblik over fremtidens postmarked.

Vi har tid til at gøre det ordentligt første gang – så lad os undgå hastværk, der blot skaber en situation, hvor vi skal til at lave det hele om igen. Det vil skabe forvirring og utryghed, og langt de fleste borgere i dette land vil blive sorteper.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Jordan Shoes
  9. Sep 2011 10:17
  1

  eg tror fortsat fuldt og fast på at brugen af internet i politik er et glimrende supplement til mødet mellem borger og politiker, men det kan naturligvis ikke erstatte at man mødes i den lokale brugs eller får et brev fra en borger. Jeg har fået mange spændende og inspirerende henvendelser på grund af min blog. Jeg har fra tid til anden spurgt læserne hvad de syntes om bestemte politiske emner – nogle gange har det stået ubesvaret, andre gange har det næsten lagt bloggen ned. Og det var ikke altid til at forudse hvad der gav mange og hvad der gav få

 2. North Face
  14. Dec 2011 03:46
  2

  The North Face Official North Face UK Store. From technical climbing .

 3. Tods Shoes
  11. Jun 2012 03:08
  3

  Ja onnistuipa näköjään niinkin ja oli paljon helpompaa leikata kuin jos olisi päällystänyt molemmat kakut erikseen

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« May 2018 »
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Søg


Tags

Arkiv