Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Slut med rævehold i Danmark
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Slut med rævehold i Danmark

28. Mar 2008 10:21, Benny-Engelbrecht

Ræven hører hjemme i den fri natur, ikke i burSom jeg tidligere har omtalt her på bloggen besøgte folketingets rets- og fødevareudvalg i januar en rævefarm i Nordjylland. Formålet var at belyse forholdene for dyrene. Siden har vi i Socialdemokraterne diskuteret vores oplevelser og er nået frem til den konklusion, at vi ikke kan se hvordan man kan finde en bæredygtig løsning der vil gøre det muligt at have ræveproduktion i bure. Det er imod dyrets natur at blive holdt på ganske lille plads. Med andre ord: Rævehold skal forbydes her og nu.

Ræven er et frygtsomt og stort dyr, og selv efter 70 års opdræt i fangenskab er det ikke og vil det aldrig blive tamt. Derfor har vi truffet den beslutning, at vi ikke længere vil have rævehold i Danmark med produktion af pelse for øje. Vi går ind i denne beslutning med åbne øjne, vel vidende at der stadig er få danske producenter tilbage. Er det nødvendigt at kompensere nogle ganske få producenter for at stoppe produktionen her og nu, i stedet for at udfase det over en længere periode, må vi tage det med.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. LOS
  28. Mar 2008 11:18
  1

  Som tidligere proffsionel soldat, har jeg personlig ikke svært ved at skyde, men dette er mere i en forsvars handling, og dette gør mig til den dårligst jæger man kan opdratte ;o). Jeg kan dog godt forstå jagt, og har været omgivet den hele mit liv, ved min families mange godser og landsteder dels på Fyn og i Jylland, men har mere gjort dette for selve det sociale og for naturoplevelsens skyld. Jeg forstår dog godt at man må holde bestanden ved lige og engang imellem skal der fjernes dyr, for at de ikke overbefolker der egne taritoriale område, dette var samtalen om al den humæne snak, og hvorledes mit synes er poå dette, så Benny, at ræven er et frit dyr, det kan jeg kun tilslutte mig.

  MEN ! hvad bliver det næste ? hvad med facanerne, skal vi også til at slippe kør og grise fri... ja ja ..ved godt min tone bliver lidt provokerende her på den sjove måde, men en ting må vi som mennesker tænke på, det ene er handel, og det andet er hvad vi føler er humant og hvor vi engang imellem tillægger dyr menneskelige roller, hvilket jeg mener man må distancere sig fra.

  Homanitet er en god ting, men den skal også finde sine rette grænser. Griner lidt over vegetaren der siger " jeg vil ikke spise kød for det er synd for dyrene " ..." Heeeyy hvad så med planterne ...er det ikke synd for dem, der er jo også levende ??? " ( læs humor )

  En ting man også skal huske, en hel race bliver ikke bare tamt på kun 70 år blot fordi den i kort tid lever i fangeskab og derefter bliver pelset.

  Ellers virkelig fint indlæg og debat.

 2. Benny Engelbrecht
  28. Mar 2008 11:49
  2

  @ LOS: Som du ved er ræven et dyr der naturligt har et stort revir - derfor er det ekstra vanskeligt at holde dem i bur. Hvis man skulle oprette en ny rævefarm i dag, må man slet ikke gøre det i bure. Den adfærd jeg oplevede hos dyrene, da jeg besøgte rævefarmen, understøttede dette. Det er disse overvejelser jeg har medtaget i mine betragtninger, inden jeg støttede et total forbud mod rævehold, som man blandt andet også har i Holland.

 3. Tina Selsmark
  9. Apr 2008 00:40
  3

  Hej Benny

  Kom tilfældigt ind på din side.

  Jeg synes at S´s initiativ med at ekspropriere rævefarme er fin nok,men mener dog det er etisk forkert at penge så går til minkfarme istedet.
  Kan disse rævefarmere ikke hjælpes igang med et mere etisk landbrug? Vi har stor mangel på økologiske landmænd, og her er der 16 oplagte emner!!!
  På denne måde vinder alle mest muligt ved nedlukningen.
  De 15 år som rævefarmene har i udsigt, er ikke acceptabelt, og noget bør der ske.

  Jeg håber i alle kan nå til enighed om hvordan disse "lejre" kan lukkes snarest.

  Med venlig hilsen
  Tina Selsmark

  !!Til LOS. Jeg undre mig lidt over din holdning til emnet. Du ved godt at det er imod vilde dyrs natur at holdes i fangenskab ikke?
  Har du set måden ræven dræbes på?
  Hvis ikke, så se her: http://ekstrabladet.tv/nyheder/indland/article983374.ece
  Der er milevid forskel på at skyde dyr i naturen og så dette

 4. Tina Selsmark
  9. Apr 2008 00:46
  4

  Hej Benny (igen)
  Jeg glemte helt et andet vigtigt punkt.

  Ved du om der istedet kommer import af rævepelse fra Kina, hvis disse farme lukkes? I Kina har der været vist filmklip hvor dyrene pelses levende under ekstreme smerter.

  hvis vi nedlægger vore egne 16 farme og istedet importerer rævepels, tja, så ser det sort ud.
  Håber også der kommer et forbud mod rævepelse.

  Undskyld alle mine spørgsmål

  Med venlig hilsen
  Tina

 5. Benny Engelbrecht
  9. Apr 2008 07:58
  5

  @ Tina Selsmark: Det er fint med dine spørgsmål og kommentarer - mange tak. I første omgang håber vi jo at kunne finde et flertal der vil være med til at forbyde rævehold. Foreløbig er vi eneste parti. DF og SF vil ikke være med til at lukke det her og nu, men vi kan ærligt talt ikke leve med en aftrapningsordning over 10 - 15 år.
  Vi besøgte en rævefarm i januar. Dengang spurgte jeg direkte hvor meget af rævepelsen der bruges i Danmark. Svaret var at 99 % eksporteres. Der er med andre ord ikke meget dansk pels der skal "erstattes". Samtidig mener jeg vi skal se på en mærkningsordning, så man kan se hvor pels kommer fra, så forbrugerne kan træffe et oplyst valg.

 6. Tina Selsmark
  9. Apr 2008 10:59
  6

  Hej Benny

  Mange tak for dit svar.

  Det er et rigtigt godt argument for at lukke farmene, at vi ikke behøver at importere rævepelse her i Danmark.

  Mærkningsordningen lyder yderst god, det er det bedste forslag jeg har hørt længe.

  Må jeg linke til din blog på min hjemmeside:
  www.dyrenesarkiv.dk ?
  Det er en slags artikeldatabase for diverse dyreværnssager, som jeg håber kan være nyttig for feks politikere og journalister, der lige hurtigt skal finde relevante oplysninger.

  Med venlig hilsen
  Tina Selsmark

 7. Benny Engelbrecht
  9. Apr 2008 11:10
  7

  @ Tina: Du er meget velkommen - og du behøver såmænd ikke bede om lov, da det jo er en åben kilde.

 8. christina vinum
  17. Oct 2008 21:01
  8

  Hej Benny

  Jeg er ved at skrive en opgave, i forbindelse med mit studie, om lovforslaget der vil forbyde rævefarmene har i DK. Så vil bare høre om du kan give en update på hvordan tingene ser ud i øjeblikket?
  Er der udsigt til at det bliver vedtaget, og hvornår bliver det afgjort?

  Mvh. Christina Vinum

 9. Benny Engelbrecht
  17. Oct 2008 21:08
  9

  @ Christina Virum: Du er meget velkommen til at ringe til mig hvis du vil have den lange forklaring.
  Den korte er at regeringen har fremsat et forslag der udfaser rævehold over en lang årrække. Hvor bred en kreds i Folketinget der vil støtte det ved jeg endnu ikke, men for socialdemokraterne gælder det at vi ønsker et øjeblikkeligt stop for rævehold. Desværre er der for tiden ikke opbakning til vores holdning.

 10. H.S. Larsen
  29. Sep 2010 15:25
  10

  Helt fantastisk vidunderligt med forbud mod rævehold - af AL slags.
  Vorherrebevare os dog vel for en underlig sport at holde stakkels og oprindeligt vilde ræve til 'forsøg' med hunde og med videre. Og nutidens jagt i det hele taget - forbyd det. Det er vores alle sammens dyr - de vilde dyr - hvorfor skal nogle have den sport at skyde VORE dyr. NIX. SLUT med det unødvendige pjat. De jægere kan jeg godt forstå, som elsker at går i naturen, de kan gå der alligevel, og holde deres hyggelige jagtkommensammender alligevel. De kan kalde det jagt endda, blot kan de undlade at dræbe VORE dyr. Håber Dyreetisk Råd kommer frem til det samme som jeg.
  SKAL der endeligt skydes nogle dyr på grund af noget med sygdom eller lignende alvorligt, så kan man uddanne nogle få jagtkommisærer, eller hvad man kan kalde det, og de kan så blive sendt ud i påkommende tilfælde. Alt andet er pjat og overflødigt I VORE DAGE anno 2010.
  Venlig hilsen
  H.S. Larsen

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Søg


Tags

Arkiv