Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Stop for ræve nu
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Stop for ræve nu

5. Dec 2008 07:53, Benny-Engelbrecht

Christiansborg fra www.ft.dkI dag skal Folketinget førstebehandle et forslag om forbud mod rævehold, fremsat af regeringen. Jeg og resten af mit parti er ganske enige i, at ræveholdet skal forbydes, men vi er ikke enige når det handler om tidsplanen. Regeringen lægger nemlig op til at det skal ske over femten år (ja 15 år, du læste rigtigt).

I betragtning af den opmærksomhed spørgsmålet har fået og de krav der er blevet stillet til ræveavlerne, er det ikke rimeligt at trække sagen sådan i langdrag og slet ikke når eneste argument for at gøre det er af økonomisk art.

Problemet er nemlig at hvis man forbyder ræveholdet fra den ene dag til den anden, kan det bedømmes at være et ekspropriativt indgreb – hvis ellers ræveavlerne kan dokumentere et tab som følge af ophøret af deres erhverv.
Hvor stort et erstatningskrav vil være er derfor vanskeligt at forudsige, for hvis der ikke er foretaget nyinvesteringer på rævefarmene og man i øvrigt kan omlægge driften forholdsvis enkelt, så er der meget beskedne omkostninger forbundet med et produktionsstop.

Jeg håber at et flertal i Folketinget nu vil være parat til at sætte handling bag de mange ord der er sagt om det forkerte i rævehold. Debatten bliver i alt fald meget spændende at følge.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Carsten Henriksen
  7. Dec 2008 19:15
  1

  Hvad med gravoplæring i fremtiden?
  Hvad med den nødvendige oplæring af hunde inden gravjagt?
  Er vi hunde-folk blandt de ramte vedr. rævehold?

 2. Benny Engelbrecht
  7. Dec 2008 19:28
  2

  @ Carsten: Det er et spørgsmål der bliver behandlet i udvalgsarbejdet. Det er en helt anden situation end pelsavlen og vil blive gransket meget nøje.
  Jeg går også ud fra at interesseorganisationer søge foretræde i udvalget.

 3. Claus Levinsen
  4. Jan 2009 15:41
  3

  En rimelig frist ville være at nulevende ræve accepteres, samt at forbudet mod nye kuld træder i kraft efter en rimelig periode til omlægning af produktionen, hvilken blandt normalt begavede erhvervsfolk burde betyde eet år.

 4. Claus Levinsen
  4. Jan 2009 15:42
  4

  En rimelig frist ville være at nulevende ræve accepteres, samt at forbudet mod nye kuld træder i kraft efter en rimelig periode til omlægning af produktionen, hvilken blandt normalt begavede erhvervsfolk burde betyde eet år.

 5. Benny Engelbrecht
  4. Jan 2009 15:44
  5

  @ Claus: Ja, det bliver spændende at se hvad der kan opnås enighed om, for den frist der er foreslået af regeringen er helt håbløs.

 6. Lars Holse
  4. Jan 2009 18:32
  6

  Du skriver at du går udfra at interesseorganistationer vil søge foretræde for udvalget. Det kan jeg så sige at Dansk Jack Russell Terrier Klub, Dansk Kennel Klub og Danmarks Jægerforbund har gjort og har fortrædn her midt i januar.
  Men det der kan undre en er, at selv samme organisationer har givet høringssvar, hvor de netop har henledt opmærksomheden på de ræve der ikke er i pelsproduktion, at de går under langt bedre forhold. Der er kommet mange kommentar på at ræve ikke kan holdes i fangenskab, men såvidt jeg ved er det ikke videnskabeligt bevist at de ikke kan. Meget af denne debat går på de menneskelige følelser og ikke faglige fakta.
  Jeg håber at I politikker der skal tage stilling til dette emne, går i dialog med de ovennævnte organisationer, som også er kommet med forslag til en evt. forbedring af foholdene for ikke pelsproduktionsræve, der iblandt også de ræve der åbenbart godt kan leve i Zoologiske haver.

 7. Benny Engelbrecht
  4. Jan 2009 18:37
  7

  @ Lars Holse: Som jeg ser det er der meget stor forskel på en ræv der går i en løbegård og en der går i et meget lille bur. Der er i øvrigt tale om forskellige racer også. Jeg har ikke taget stilling til spørgsmålet om de ganske få ræve der går i løbegårde - men det håber jeg at blive klogere på.

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« July 2018 »
MTWTFSS
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Søg


Tags

Arkiv