Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Syd og vest glemt i trafikplan
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Syd og vest glemt i trafikplan

10. Dec 2008 08:55, Benny-Engelbrecht

Kollektiv trafik er stadig plaget af gammelt materielJeg plejer ikke at bringe alle mine debatindlæg her på bloggen, men i dagens udgave af dagbladet JydskeVestkysten har jeg skrevet et indlæg sammen med SFeren Jesper Petersen, der lige som jeg er valgt i Sønderjylland. Dette indlæg bringer jeg her, for at give mulighed for at I der læser med også kan bidrage til debatten.

Syd og vest glemt i trafikplan

Af Jesper Petersen, MF (SF) og Benny Engelbrecht, MF (S)

Den sydjyske region er nærmest glemt i regeringens trafikplan. Det virker, som om man generelt har villet kappe de områder af, som regeringen har anset for at være ”udkantsområder”. Socialdemokraterne og SF vil forhandle med regeringen for at få flere investeringer i kollektiv trafik – herunder i Syd- og Sønderjylland.

Naturligvis skal der investeres i infrastruktur – og navnlig kollektiv transport – omkring hovedstaden og i Østjylland, men der er også trafikbehov i det sydjyske. Vi mener, at trafikplanen har adskillige blinde vinkler.

Det er helt forkasteligt, at Syd- og Sønderjylland igen ikke får færdigbygget dobbeltsporet mod syd, samt at Esbjerg og Kolding ikke bliver koblet på de kommende højhastighedstog. Altså vil hele den sønderjyske og store dele af den vestjyske region komme til at stå uden for udviklingen af den kollektive trafik. Det er meningen, at flere danskere fremover skal vælge tog frem for bil - men ambitionen gælder åbenbart ikke i vores del af landet.

Trafikplanen har dermed svigtet et dynamisk vækstområde på en måde, der gør det sværere at komme videre. Den sydjyske region lige under Trekantområdet byder på en stor vækst på arbejdsmarkedet, i erhvervslivet og på uddannelsesområdet, og er Danmarks vigtige forbindelsesled ud i Europa. Vores borgerlige kollegaer valgt i regionen har stået i kø for at afgive løfter om bedre infrastruktur, men den borgerlige regering leverer bare ikke.

Vi har ikke opgivet at sikre Syd- og Sønderjyllands naturlige placering i billedet, når der skal træffes beslutninger om trafikinvesteringer i den periode, som trafikplanen omfatter. Der kan stadig tilkæmpes sejre. Men for at sige det ganske ærligt, havde vi forventet mere fra borgerlig side.

Betydningen af at få højhastighedstog til landsdelen og at få bygget et dobbeltspor kan ikke undervurderes. Det handler om flere, hurtigere og mere pålidelige tog. Og så mangler busserne fuldstændig i regeringens plan – den nøjes med at sende aben videre til de kommuner og regioner, der er hårdt presset på økonomien af selv samme regering. Det svækker den kollektive trafik, hvor det er afgørende, at busser og tog spiller sammen.

Den allerede tætte trafik mellem Syd-/Sønderjylland og Nordtyskland må i højere grad lægges over på jernbanetrafikken, med mindre samfundet skal trækkes skævt for alvor og miljøbelastningen kamme over. Vores region risikerer at blive mindre attraktiv for investorer, for arbejdsmarkedet, for de uddannelsessøgende samt for familier, som skal have et sted at bo, og skal kunne komme nemt til og fra arbejde.

Vi har ikke glemt hvad vi har lovet, og vi vil fortsat arbejde sammen for at få forbedringer af infrastrukturen i Sydjylland - ikke bare med vores partifæller, men også med Ellen Trane Nørby, Hans Christian Schmidt, Peter Christensen og Mike Legarth, selvom den regering, de er en del af, ikke har leveret hvad vi kunne håbe. Opgaven er blevet meget sværere. Men borgerne i Syd- og Sønderjylland kan ikke være tjent med at blive koblet af. Og Danmark kan ikke være tjent med dårlige forbindelser til Tyskland og vigtige vækstområder i det vestlige og sydlige Jylland.

Du kan finde Jesper Petersens hjemmeside her...

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

  1. ray ban wayfarer solbriller
    8. Jul 2011 03:14
    1

    Jeg må indrømme denne ene med dig. Det er ikke, hvad jeg normalt gør! Jeg kan godt lide at læse, vil det få folk til at tænke. Hertil kommer, mig lad os sige tak i mit hjerte!

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv