Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Transportminister trækker i land
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Transportminister trækker i land

19. Feb 2008 08:25, Benny-Engelbrecht

Den konservative transportminister Carina Christensen trækker nu i land i forhold til udskydelsen af motorvejsprojektet mellem Kliplev og Sønderborg. Det gør hun overfor dagbladet JydskeVestkysten, der som de første har fået en kommentar fra ministeren, efter en sygdomsperiode og efterfølgende vinterferie. I oplægget til finanslov udskydes motorvejsprojektet med to år, men ifølge ministeren kan udskydelsen nedsættes til et år. Det er stadig et skatteteknisk spørgsmål og ønsket om at forhindre dansk økonomi i at overophede der er årsagen til udskydelsen.

Det er dog ikke i transportministeriet at den endelige afgørelse træffes, men i forbindelse med de forestående finanslovsforhandlinger. Her vil det vise sig om den planlagte opbremsning i de offentlige udgifter er alvorligt ment fra regeringens side eller om det snarere var et spørgsmål om signalpolitik inden de offentlige overenskomstforhandlinger, da finansministeren lancerede den tvungne opsparing på 1 % og udsættelse af en række projekter, herunder altså motorvejen mellem Kliplev og Sønderborg. Set i lyset af et forhandlingsresultat for de statsansatte, der giver en lønstigning på 12,8 % over tre år, kan man ikke sige at signalet om opbremsning i økonomien har haft nogen synlig effekt. Det bliver derfor meget interessant at følge de kommende ugers forhandlinger og se i hvilket omfang regeringen vil opgive besparelser og udsættelser.

Transportministerens udtalelser til JydskeVestkysten ændrer dog ikke på den forudsætning, at regeringen mener det kan have en effekt på økonomien, at der udsættes investeringer i infrastruktur, der ellers skal være med til at skabe udvikling i samfundet.

Jeg er ikke tilfreds med en udsættelse, uanset om den er på et eller flere år. Det er væsentligt at sende et klart signal til virksomheder og investorer om at der ikke ændres på vedtagne projekter. Dette synspunkt vil jeg fremføre når jeg forhåbentlig i morgen har mulighed for at komme i dialog med ministeren i sagen.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. louis vuitton uk
  21. Apr 2012 10:00
  1

  http://www.cclouisvuittonuk.org Louis Vuitton UK
  http://www.mylouisvuittonuk.net louis vuitton bags
  http://www.onlinelouisvuittosale.com louis vuitton outlet online
  http://www.onlinelouisvuittonstore.net/ louis vuitton online
  http://www.outletlouisvuittonstore.org louis vuitton outlet store
  http://www.uklouisvuittononline.net louis vuitton outlet store
  http://www.borselouisvuittonit.org borse louis vuitton
  http://www.tiffanyandcoweb.com Tiffany jewellery

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv