Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Valget der blev aflyst i sidste øjeblik
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Valget der blev aflyst i sidste øjeblik

26. Aug 2007 07:49, Benny-Engelbrecht

Berlingske Tidende bringer i dag en veldokumenteret artikel om den ballade Anders Fogh Rasmussen står med efter det der af mange kommentatorer er blevet betegnet hans største fejl nogensinde, nemlig det kombinerede skatte-, økonomi- og velfærdsudspil, blev præsenteret i tirsdags. Berlingske Tidende skriver ligeud at den for tiden siddende statsminister bevidst stjal hele opmærksomheden fra regeringspartneren de konservative ved at køre solo efter at han var vendt hjem fra ferie. Det fik de konservative til at stille skrappe krav til skatteudspillet og dermed kom alt til at handle om lettelsen i topskatten, som er en ren tabersag. Læs artikel fra Berlingske her...

Samtidig er det lykkedes for en, for den enkelte borger, ret ubetydelig skattelettelse totalt at overskygge de tanker regeringen har gjort sig om velfærd. Tilbage står billedet af en Anders Fogh Rasmussen i krise og uden drejebog. Skal man benytte en sportsanalogi svarer det nærmest til en flad Tour de France etape hvor feltet ligger og hygger sig, den gule trøje er i gang med at kigge på kortet for morgendagens etape og der pludselig kommer kraftig sidevind, der får hele feltet til at eksploderer i atomer – efterladende den gule trøje isoleret i en mindre gruppe et stykke efter sine værste konkurrenter.

Fogh i defensiv
Fogh er med andre ord kommet i defensiven på et tidspunkt han ikke havde forventet. Og han havde faktisk planlagt at tage et valg i tirsdags, hvis man skal tro politisk kommentator Ralf Pittelkow i dagens Jyllands-Posten. I sidste øjeblik blev valgudskrivelsen annulleret og i hele landet står borgerlige politikere der var fuldstændig klar til valg, nu med en underlig smag i munden.

Der er stadig mange der tror på et snarligt valg, men min vurdering er at der næppe er et spin der er så godt at det kan redde den nuværende elendige situation for Anders Fogh Rasmussen, så plan B hvor der snart kommer en regeringsrokade er nok langt mere sandsynlig. Anders Fogh Rasmussen skal nok grave særdeles dybt i lommerne for at få Dansk Folkeparti med på skattelettelsesvognen, men er der noget vi ved, er det at DF netop kan købes, hvis de kan få tilstrækkeligt med profilering ud af det.

Kyllingen Fogh
Jeg har hørt mange omtale Anders Fogh Rasmussen som en kylling fordi han ikke turde tage valget, men det er efter min mening ikke den rette måde at kritisere den for tiden siddende statsminister, selvom han så kan overtage det øgenavn en meget omtalt cykelrytter ikke kan lide. Derimod bør Fogh kritiseres for i den grad at regere landet på basis af meningsmålinger, at han endda var parat til at tage et valg i utide, blot fordi det så fordelagtigt ud for ham. Det er ikke i landets bedste interesse at der føres politik med så kort sigt og netop af den årsag har vi brug for at få udskiftet flip-flop Fogh, som min partifælle Rasmus Prehn så rammende har døbt ham.

Den såkaldte kvalitetsreform er et glimrende eksempel. Som udgangspunkt skulle reformen intet koste, sagde Fogh, men under indtryk af andre partiers dagsorden og med hjælp af godt spin er det lykkedes ham at få det til at se ud som om det hele tiden har været et kæmpe investeringsprojekt.
Når vi sandsynligvis skal til valgurnerne i efteråret 2008 er målsætningerne derfor helt klare: Vi skal have brudt med den snærende blokpolitik i Danmark og have en ny statsminister der forstår at benytte moderne ledelsesmetoder og indgyder tillid og respekt i et fornuftigt blandingsforhold.
Til den tid vil jeg med glæde være den første til at sige ”Farvel flip-flop Fogh”.

www.benny-engelbrecht.dk

Kommentarer

 1. Mikael Lemberg
  26. Aug 2007 14:32
  1

  Hvis Fogh er "Kyllingen fra Tølløse", så må Lars Løkke være "Suppehønen fra Græsted"... :-)

 2. Benny Engelbrecht
  26. Aug 2007 20:31
  2

  Sikke billeder jeg får for mit indre øje! Jeg synes ellers jeg havde læst at Løkke havde slanket sig i forbindelse med hans cykeltur til Paris (den hvor han og resten af var sponsoreret af Socialdemokraterne)

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv