Smartlog v3 » Benny Engelbrecht » Velkommen til virkeligheden Fogh
Opret egen blog | Næste blog »

Benny Engelbrecht

- medlem af Folketinget

Velkommen til virkeligheden Fogh

28. Jan 2009 22:38, Benny-Engelbrecht

Velkommen til virkelighedenVirkeligheden er så småt begyndt at bide regeringen i haserne. I statsministerens nytårstale kunne man i hvert fald høre en indirekte indrømmelse af, hvad Socialdemokraterne længe har sagt: At vi nu må se på flere offentlige investeringer i løbet af 2009. Dels er kommunerne låst fast af et urimeligt udgiftsstop, dels er tidspunktet det rette for at skaffe arbejdspladser i byggeriet.

For at tage det sidste først. I løbet af blot seks måneder er byggeriets ledighed nærmest eksploderet. Op mod 15.000 timelønnede medarbejdere og funktionærer har fået en fyreseddel, hvad der bringer ledigheden op på ca. seks pct. i branchen. De ufaglærtes ledighed udvikler sig også stærkt i den forkerte retning.

Der står ikke skrevet i sol og måne, at aktiviteten i byggeriet af sig selv vil udligne den negative udvikling. Alle investorer holder sig tilbage i øjeblikket, så selv mindre og overskuelige opgaver kan være guld (og arbejdspladser) værd. For slet ikke at tale om, at de arbejdsløse i byggeriet bidrager med mindre i skat og skal have dagpenge. Var det så ikke bedre at lade kommunerne investere i vedligeholdelse?

Og for det andet. Det har kun positive virkninger at sætte hjulene i gang i kommunerne. Anlægsstoppet blev indført efter regeringens aftale med kommunerne fra juni 2008. Dengang frygtede man, at det ville være umuligt at skaffe arbejdskraft. Det billede er vendt fuldkommen, og forudsætningen for stoppet er forsvundet som en milliard mellem Stein Baggers fingre.

Derfor kan det ikke siges for tit hvor stor gavn vi vil få af at skrotte anlægsstoppet. Vi bør straks fjerne begrænsningerne af kommunernes anlægsaktiviteter. Nu skal der være mulighed for at iværksætte alle de anlægsprojekter, kommunerne finder økonomisk bæredygtige med øjeblikkelig virkning.

Så når Fogh har erklæret sig klar til at foretage nye offentlige investeringer, så behøver han slet ikke tøve. Socialdemokraterne lægger gerne stemmer til, hvis regeringen er indstillet på at flytte sig.

www.benny-engelbrecht.dk

Benny Engelbrecht
Benny Engelbrecht
- socialdemokraternes forbrugerordfører

Månedsoversigt for indlæg

« June 2018 »
MTWTFSS
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Søg


Tags

Arkiv